A MÁV-START és a Rail Cargo Hungaria további négy évvel meghosszabbítja stratégiai együttműködését

2020. november 17. kedd, 11.33 / Utolsó módosítás: 2020. november 17. kedd, 11.55

A MÁV-START és a Rail Cargo Hungaria 2024 végéig hosszabbította meg a vontatási szolgáltatások igénybevételére vonatkozó, csaknem másfél évtizede érvényben lévő keretszerződését.

A megállapodást a MÁV-START képviseletében Kerékgyártó József vezérigazgató, a Rail Cargo Hungaria részéről pedig Körös Norbert vezérigazgató és Kotiers Román CFO látták el kézjegyükkel.

A partnerek az elmúlt időszak tapasztalatait figyelembe véve dolgozták ki a stratégiai együttműködés részleteit. A konstruktív tárgyalásoknak köszönhetően a szerződés lehetővé teszi a gyors, rugalmas reagálást a változó gazdasági környezetre, a piaci és működési kihívásokra.

A dokumentum a Rail Cargo Hungaria által igényelt nagy távolságú és kiszolgáló vontatási szolgáltatások megrendelésének, teljesítésének és elszámolásának feltételeit rögzíti. Egyúttal megerősíti a két társaság között az elmúlt időszakban kialakult stratégiai partneri együttműködést, amelynek szellemében a jövőben is célkitűzésként fogalmazódik meg a vasúti árufuvarozás volumenének növelése, a vasúti közlekedés hatékonyságának javítása és a szolgáltatási színvonal emelése.

A Rail Cargo Hungaria a továbbiakban is jelentős vontatási megrendeléseket ad a MÁV-START-nak, amely fenntartja az azok teljesítéséhez szükséges kapacitásokat. A megállapodás kitér továbbá a mozdonyok közlekedtetésével és a mozdonyvezetők biztosításával, valamint az üzemvitel optimalizálásával összefüggő együttműködés részleteire is.

A szerződő felek határozott szándéka, hogy a tevékenységükkel összefüggésbe hozható környezetterhelést a környezeti károk megelőzése érdekében csökkentsék.

Fotó: RCH, Rizsavi Tamás

Rail Cargo Hungaria Zrt.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság