Korszerű motorvonatokkal fejleszti szolgáltatását a MÁV-START Kelet-Magyarországon

2018. szeptember 29. szombat, 14.15 / Utolsó módosítás: 2018. október 8. hétfő, 17.08
A Desirokkal Debrecen térségében találkozhatnak az utasok október 1-től

Debrecen, 2018. szeptember 29. - Korszerű Desiro dízel motorvonatok közlekednek október elsejétől a Debrecen­–Nagykereki és a Debrecen–Tiszafüred–Füzesabony vonalon. A szolgáltatás fejlesztésével a vasúttársaság célja, hogy még több utast csábítson a  térségben közlekedő vonatokra.

A dinamikusan fejlődő 106-os Debrecen–Nagykereki vonalon a Desiro motorvonatoktól a menetrendszerűség javulását és az utazó közönség elégedettségének növekedését várja a MÁV-START. Kelet-Magyarország legnagyobb városa elővárosi közlekedésének fejlesztésével a vasúttársaság a bérletes utasok megtartása mellett azt szeretné elérni, hogy a korszerűbb járművek miatt egyre többen válasszák a vasúti közlekedést. A Desirokkal a 108-as Debrecen–Tiszafüred–Füzesabony vonalon is találkozhatnak az utasok. A legfőbb cél a komfortosabb eljutás biztosítása a turisztikai szempontból egyre népszerűbb  Tisza-tóhoz és környékéhez.

A magyar vasúthálózaton 2003 óta használt, összesen 220 férőhelyes (ebből 110 ülőhely) Desiro motorvonatok a kor követelményeinek megfelelően korszerű utastájékoztató rendszerrel, légkondicionált, részben alacsonypadlós, kerekesszékek és babakocsik fogadására, 4 kerékpár szállítására is alkalmas utasterekkel, valamint mozgáskorlátozottak által is könnyen használható mosdóval rendelkeznek.

 

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG