Kedvezményes eljutás a budapesti repülőtérre

A budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér (BUD, régebbi nevén Ferihegyi repülőtér) a városközpontból a leggyorsabb és legolcsóbb módon közelíthető meg vonattal. A Nyugati pályaudvarról és Zugló megállóhelyről legalább 15-25 percenként indulnak közvetlen vonatok Ferihegy megállóhelyre, sőt, a hétköznapi csúcsidőben még ennél gyakrabban is. A vonatok menetideje Ferihegy megállóhelyig mindössze 15-20 perc. A repülőtér azonban számos kelet-magyarországi településről - mint például Szeged, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Kecskemét és Szolnok - is megközelíthető közvetlen InterCity- és gyorsvonatokkal.

Reptér

Mivel a repülőtér 1. sz. terminálja bezárta kapuit a menetrendszerinti személyforgalom előtt, így valamennyi repülőjárat a 2A és a 2B terminálokról indul. A költségeiben is hatékony vasúti megközelítés érdekében a MÁV-START és a Budapesti Közlekedési Központ együttműködése alapján a vonattal Ferihegy vasúti megállóhelyre utazók kedvezményes buszjegyet válthatnak a repülőtérre.

A kedvezményes buszjegyek ára 300 Ft, azok csak a vonatjegy megváltásával együtt vásárolhatók meg azon pénztárainkban, ahol gépi menetjegykiadás működik.

BKV

A jegyek kizárólag a Ferihegy megállóhely melletti buszmegálló és Ferihegy 2. végállomás között érvényesek a BKV 200E-s buszjáratán, mely az utasok rendelkezésére áll éjszaka is. 

Az autóbuszjáratok menetrendjét a www.bkk.hu cím alatt lehet elérni. Felhívjuk az utasok figyelmét, hogy a városi közlekedés sajátosságai miatt az autóbuszok forgalmában előfordulhatnak kisebb menetrendi késések. Kérjük, hogy erre legyen tekintettel útiterve összeállításakor, mert a csatlakozó vonat vagy repülőjárat lekésése esetén sem a BKK, sem a BKV, sem pedig a MÁV-START, nem tudja a jegyeket másik járatra átírni illetve cserélni. A repülőtéri autóbuszon a normál méretű csomagok a BKV/BKK díjszabása alapján díjmentesen szállíthatóak az utastérben kialakított tárolókon.