Jelentősen módosul a menetrend a győri vonalon

A Budapest–Tatabánya–Győr–Hegyeshalom fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszának felújításának kezdetétől, szeptember 18-tól jelentősen módosul a vonatok menetrendje. Utasainknak a három hónaposra tervezett vágányzár október 26-ig tartó első ütemében is már hosszabb eljutási időre, rövidebb útvonalon közlekedő vonatokra és pótlóbuszos átszállásra kell számítaniuk.
A Biatorbágy és Szárliget közötti 29 kilométeres vágányszakaszon az ütemterv alapján szeptember 18-tól október 26-ig az egyik (bal) vágányon zajlik az átépítés egyvágányú vonatforgalom mellett, ezért menetirányonként és óránként csak egy-egy személyszállító vonat haladhat át a karbantartással érintett szakaszon.

 Térségenként, településenként lebontva ide kattintással talál eljutási javaslatokat.

 For English version please click here

Új tartalmak listája (rákattintással lenyílik)

Jelentősen változik a vonatközlekedés

 • A pályakarbantartással érintett szakaszon napközben kizárólag menetirányonként és óránként egy személyszállító vonat fog közlekedni – tehervonatokon kívül –, a belföldi utasok számára is közvetlen, átszállásmentes kapcsolatot biztosítva Bécs, Győr, Tatabánya és Budapest között. Ezek a vonatok Kelenföld és Tatabánya között nem áll meg.
 • A reggeli időszakban Tatabánya felől egy G10-es és két személyvonat segíti a közvetlen eljutást a Déli, illetve a Keleti pályaudvar felé.
 • A személyvonatok helyett eltérő megállási renddel gyorsjáratú, valamint több helyen is megálló pótlóbuszok közlekednek majd Tatabánya és Budaörs között.
 • A soproni és szombathelyi InterCity-k Tatabányáig közlekednek, onnan közvetlen pótlóbusszal utazhatnak utasaink Budapest Kelenföldig.
 • Fontos, hogy a győri fővonalon utazók ne megszokásból utazzanak, hanem mindenképpen tájékozódjanak előre. A változásokról és az utazáshoz javasolt járatokról az utasaink itt, a www.mav.hu/egyesvonal weboldalon tudnak tájékozódni, amelyet folyamatosan frissítünk részletes információkkal, menetrendekkel, térképekkel.
 • A módosított menetrendek az online felületeinken (MÁV app, ELVIRA) szombattól (szeptember 16-tól) már elérhetők. Az egyes járatok esetében a pótlóbuszos eljutást is ekkortól jelzik a menetrendi keresők.

Kiemelt változások, vonatpótlás

Teljes útvonalon közlekedő vonatok:

 • Óránként mindkét irányba csak egy-egy személyszállító vonat haladhat át az egyvágányú pályán Biatorbágy és Szárliget között, ezért a nemzetközi és a reggeli csúcsidőben egyes belföldi vonatok (Railjet xpress, EuroCity, EuroNight és gyorsvonatok) biztosítják az átszállásmentes utazást. A nemzetközi járatok – lehetőség szerint plusz kocsikkal megerősítve – teljes útvonalukon közlekednek a főváros és Hegyeshalom között, de nem állnak meg a Tatabánya és Kelenföld közti szakaszon. A belföldi utasok is igénybe tudják venni, azonban az ülő- és állóhely kapacitásuk korlátozott. A nemzetközi vonatok esetében 10-25 perccel hosszabb menetidőkre lehet számítani.
 • A reggeli csúcsidőben a fővárosba való közvetlen eljutás biztosítása érdekében egyes G10-es és személyvonatok teljes útvonalukon közlekednek:
  • a Győrből a Déli pályaudvarra közlekedő, Tatabányáról eredetileg 5:34-kor továbbinduló G10-es vonat (4919)
  • a Hegyeshalomból a Keleti pályaudvarra közlekedő, Tatabányáról eredetileg 6:29-kor és 7:29-kor továbbinduló személyvonat (9309, 9307)
  • szeptember 25-től közlekedik a Budaörsről Tatabányára 3:47-kor induló S10-es vonat (4860)
 • Éjszaka a Keleti pályaudvarról Győrbe eredetileg 21:40-kor induló G10-es vonat (9318) is teljes útvonalán közlekedik.

Az Ausztria irányába szóló START Europa nemzetközi jegyek az érvénytartamukon belül más vonatokon is igénybe vehetők, amennyiben utasunk a külföldi csatlakozás biztosítása érdekében például korábbi vonattal utazna el.

Tatabánya és Budaörs, illetve Kelenföld között nem közlekedő vonatok:

 • Az S10-es vonatok megosztva, csak a Déli pályaudvar és Budaörs, valamint Szárliget és Győr között közlekednek. (A Szárliget–Győr szakaszon közlekedő vonatok és a pótlóbuszok közti átszállás Tatabányán javasolt.)
 • Az S12-es vonatok megosztva, csak a Déli pályaudvar és Budaörs, valamint Tatabánya és Oroszlány között járnak, módosított menetrend szerint. Tatabányáról Oroszlány felé 50, Oroszlányból 20 perccel később indulnak az alapmenetrendhez képest.
 • A S10-es és S12-es személyvonatok helyett Tatabánya és Budaörs között pótlóbuszokkal kell utazni.
 • A Déli pályaudvar és Budaörs között félóránkénti eljutást biztosítunk a személyvonatokkal.
 • A szombathelyi Savaria és a soproni InterCity-k, továbbá a Dráva és Mura IC-k csak Tatabányáig járnak, onnan fordulnak vissza Győr felé. Tatabánya és Kelenföld között gyorsjáratú IC-pótlóbuszokkal biztosítjuk az eljutást.
  A Dráva és Mura IC-k utasainak Szombathely állomáson másik szerelvényre kell átszállniuk.
 • A fővárosból Tatabányára, illetve azon túl, Győr, Sopron vagy Szombathely felé utazóknak javasoljuk, hogy a Budapest-Kelenföld állomásról induló gyorsjáratú IC-pótlóbuszokat vegyék igénybe a több helyen megálló pótlóbuszok helyett. A helyjegy nélkül használható IC-pótló járatok az Etele téri BKK végállomásról (éjszaki buszok megállója) indulnak minden óra 45 perckor, 5:45 és 19:45 között.

Pótlóbuszok:

 • Az S10-es és S12-es személyvonatok helyett háromfajta, eltérő megállási rendű pótlóbusz közlekedik:
  • Budaörs és Tatabánya között minden állomást és megállóhelyet érintő buszok,
  • Budaörs és Tatabánya között csak Bicskén megálló, X10-es jelzésű buszok,
  • Budaörs és Biatorbágy közötti közvetlen, köztes megállás nélkül közlekedő buszok.
  • A személyvonatok pótlóbuszainak menetrendje ide kattintva érhető el (pdf) és a lenti dokumentumok között is megtalálható.
 • A babakocsival, kerekesszékkel való felszállás, utazás megkönnyítése érdekében részben akadálymentes, úgynevezett alacsony belépésű buszok is közlekednek a személyvonatok helyett.
 • Az InterCity-k helyett a pótlóbuszok Budapest-Kelenföld (Etele tér, BKK) és Tatabánya között óránként közlekednek, csatlakozást biztosítva az InterCity vonatokhoz. Köztes állomásokat, megállóhelyeket nem érintenek. Várhatóan 60-70 perces menetidővel biztosítják az utazást a két állomás között.
  • Az InterCity-pótlóbuszok menetrendje ide kattintva érhető el (pdf) és a lenti dokumentumok között is megtalálható.
 • A fővárosból Tatabányára, illetve azon túl, Győr, Sopron vagy Szombathely felé utazóknak javasoljuk, hogy a Budapest-Kelenföld állomásról induló gyorsjáratú IC-pótlóbuszokat vegyék igénybe a több helyen megálló pótlóbuszok helyett. A helyjegy nélkül használható IC-pótló járatok az Etele téri BKK végállomásról (éjszaki buszok megállója) indulnak minden óra 45 perckor, 5:45 és 19:45 között.

 • A pótlóbuszokon nem szállítható kerékpár!
Pótlóbuszok megállási helyei (ide kattintva lenyitható)

Vasútállomás, vasúti megállóhely megnevezése

A vonatpótló autóbusz megállási helye

Budapest–Kelenföld

Kelenföld vasútállomás M BKK, éjszakai buszok megállója (Etele tér)*

Budaörs

Budaörs vasútállomás, buszmegálló

Törökbálint

Törökbálint, Vasút utca, buszmegálló

Biatorbágy

Biatorbágy vasútállomás, buszmegálló

Herceghalom

Herceghalom, vasútállomás bejárati úti, buszmegálló

Bicske alsó

Bicske, Műszaki áruház, buszmegálló

Bicske

Bicske, vasútállomás bejárati úti buszmegálló

Szár

Szár, vasúti megállóhely

Szárliget

Szárliget, vasútállomás bejárati úti buszmegálló

Alsógalla

Alsógalla vasúti megállóhely, buszmegálló

Tatabánya

Tatabánya állomás parkolója (Jedlik Ányos utca)

* A BKK 58-as járatának megállója átkerült a terület középén elhelyezkedő szigetperonhoz.

A pótlóbuszok érkezési, indulási megállójának helyszínrajza letölthető (pdf) innen az állomások nevére kattintva: Budapest-Kelenföld, Törökbálint, Bicske és Bicske alsó, Tatabánya.

Nem közlekedő vonatok:

 • Munkanapokon reggel a Bicskéről Budapest-Kelenföldre 6:20-kor, 6:50-kor és 7:50-kor induló G10-es vonatok nem közlekednek (4827, 4837, 4847).
 • Munkanapokon Budapestről Győr irányába nem közlekednek a Keletiből 16:01-kor és 18:01-kor, induló G10-es vonatok (9314, 9308).
 • Munkanapokon Budapesttől Tatabányáig nem közlekedik a Keletiből 17:01-kor gyorsított személyvonat (9306).
 • Péntekenként Budapestről Győr irányába nem közlekedik a Keletiből 15:01-kor induló G10-es vonat (9304).
 • A vasárnapi Győr–Tatabánya–Budapest-Keleti és Sopron–Tatabánya–Budapest-Déli közötti InterRégió vonatok nem közlekednek.

Regiojet

 • A RegioJet Budapest és Bécs közötti vonatai (RJ 1032, RJ 1036, RJ 1031, RJ 1035) az eredeti útvonalukon, várhatóan 10-25 perces késéssel közlekednek.

Helyjegy váltása nélkül igénybe vehető IC és nemzetközi járatok

A Keleti pályaudvar és Sopron, illetve Szombathely (Savaria IC-k) között közlekedő, valamint a Mura és Dráva InterCity-k helyjegy váltása nélkül is igénybe vehetők a teljes útvonalukon szeptember 18-tól.

A nemzetközi vonatokat (Railjet xpress, EuroCity, EuroNight) a Keleti pályaudvar és Tatabánya között helyjegy váltása nélkül is igénybe lehet venni szeptember 18-tól. A Keleti pályaudvar és Tatabánya közötti szakasz kivételével tehát marad a belföldi kötelező helyjegyváltási kötelezettség, a külföldi szakaszra továbbra is fakultatív, ajánlott a helybiztosítás.

Jegy- és bérletelfogadás az M4 metrón

A vonatokról, illetve pótlóbuszokról Kelenföldtől, valamint az odáig történő utazás megkönnyítése érdekében szeptember 18-tól az M4-es metró teljes vonalán elfogadják a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalra érvényes vasúti jegyeket és bérleteket (beleértve az ország- és a Pest vármegyebérleteket) a következő feltételekkel:
 • Bérletek:
  • Budapest-Keleti kiindulási vagy célállomású, az 1-es számú Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalra szóló bérletek.
  • Az ettől eltérő kiindulási-, illetve célállomások esetében akkor fogadhatók el, ha az útirányleírásban az alábbi állomások valamelyike szerepel: Hegyeshalom, Győr, Komárom, Almásfüzitő, Tatabánya.
 • Menetjegyek:
  • Budapest-Kelenföld kiindulási vagy célállomású, az 1-es vonal irányába vagy irányából szóló menetjegyek; a menetjegyeken feltüntetett, Budapest-Kelenföldtől különböző állomások esetében.
 • Viszonylat megjelölése nélküli termékek:

  • START Klub kártyacsalád: féléves és éves Bónusz kártyák, VIP kártyák, Prémium kártyák, vasúti utazási igazolványok.

Visszatérítés kezelési költség nélkül

Ha az utazásáról lemondó utasunk a pályafelújítás és a korlázások miatt a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonal bármely viszonylatára érvényes, vagy az 1-es vonalat bármely viszonylatban érintő érvényes, de – akár részben – fel nem használt menetjegye árának visszatérítését kéri, akkor részére a le nem utazott szakaszra eső menetdíjat, felárat kezelési költség levonása nélkül visszatérjük a vasúti személypénztáraknál.

Az online vásárolt menetjegy esetén a visszatérítést az ügyfélszolgálat végzi. Fontos tudni, hogy az online vásárolt jegynél, ha a visszatérítést az utasunk saját maga végzi a jegyértékesítési rendszerben, akkor a kezelési költséget levonja, ám ennek visszatérítését az ügyfélszolgálatnál lehet kérni.
Az Ausztria irányába szóló START Europa nemzetközi jegyek az érvénytartamukon belül más vonatokon is igénybe vehetők, amennyiben utasunk a külföldi csatlakozás biztosítása érdekében például korábbi vonattal utazna el.
 

Utazási javaslatok térségenként, településenként

Az alábbi települések nevére kattintva megtekintheti az adott települést vagy térséget érintő főbb változásokat. A részletes menetrendi tervezéshez és jegyvásárláshoz a jegy.mav.hu weboldalt, vagy a MÁV appot javasoljuk. - A menetrendek várhatóan szombattól (szeptember 16-tól) lesznek elérhetők.

Ausztria (Bécs, Linz, Salzburg), valamint Zürich és Stuttgart felől
 • Az EuroCity, Railjet xpress és EuroNight vonatok alapmenetrend szerint közlekednek. A felújítás miatt hosszabb menetidőkre, késésekre (20-25 perc) lehet számítani.
Az Ausztria irányába szóló START Europa nemzetközi jegyek az érvénytartamukon belül más vonatokon is igénybe vehetők, amennyiben utasunk a külföldi csatlakozás biztosítása érdekében például korábbi vonattal utazna el.
Graz, Szombathely, Répcelak, Szentgotthárd felől
 • A Savaria, Mura, Dráva InterCity vonatok csak Tatabányáig közlekednek. Az InterCity vonatok a teljes útvonalukon helyjegy megváltása nélkül igénybe vehetők.
 • Szombathely és  Tatabánya között az InterCity vonatok menetrendje és megállási rendje változatlan.  
 • Budapestre történő utazáshoz, Tatabánya és Budapest-Kelenföld között az InterCity-ket pótló autóbuszokkal biztosított. Az  IC-pótlóbuszok Tatabányán, az állomás előtt kialakított autóbuszmegállóból indulnak 10 perccel a vonat menetrendszerinti beérkezését követően minden óra :07 perckor, körülbelül 50 perces menetidővel. Helyjegy váltásra ezekre sem szükséges.
 • Szombathelyről Budapestre alternatív útvonalként javasoljuk a Veszprémen át közlekedő Bakony InterCity-k igénybevételét a korlátozás első hetében. Szeptember végétől ezen vonatok esetében is változás várható, Szombathely állomás átépítése miatt.
Az Ausztria irányába szóló START Europa nemzetközi jegyek az érvénytartamukon belül más vonatokon is igénybe vehetők, amennyiben utasunk a külföldi csatlakozás biztosítása érdekében például korábbi vonattal utazna el.
pótlóbuszok kelenföldi (Etele tér) érkezési, indulási megállójának helyszínrajza letölthető (pdf) innen az állomás nevére kattintva: Budapest-Kelenföld, Tatabánya
Sopron, Fertőszentmiklós, Kapuvár és Csorna felől
 • A Budapest és Sopron között közlekedő Tűztorony, Ikva, Lövér, Scarbantia, Kékfrankos, Soproni Közgáz, Magnet Bank InterCity vonatok csak Tatabányáig közlekednek.  Az InterCity-k a teljes útvonalukon helyjegy megváltása nélkül igénybe vehetők.
 • Sopron és Tatabánya között az InterCity vonatok menetrendje és megállási rendje változatlan. 
 • Budapestre történő utazáshoz, Tatabánya és Budapest-Kelenföld között az utazás az InterCity-ket pótló autóbuszokkal biztosított. Az  IC-pótlóbuszok Tatabányán, az állomás előtt kialakított autóbuszmegállóból indulnak 10 perccel a vonat menetrendszerinti beérkezését követően, minden óra :07 perckor, körülbelül 50 perces menetidővel. Helyjegy váltásra ezekre sem szükséges.
pótlóbuszok kelenföldi (Etele tér) érkezési, indulási megállójának helyszínrajza letölthető (pdf) innen az állomás nevére kattintva: Budapest-KelenföldTatabánya. 
Győrből
 • Budapestre
  • Reggel 4:56-kor, 5:35-kor és 6:35-kor indulnak személyvonatok és G10-es gyorsított személyvonatok.
  • Napközben óránként indulnak az Ausztria felől érkező Railjet xpress, EuroCity, és EuroNight vonatok, alapmenetrend szerint, változatlan megállási renddel. A vágányzári munkálatok okozta technológiai beavatkozások vagy egyéb rendkívüli események miatt menetrendi eltérések, késések előfordulhatnak. A vonatokra belföldi forgalomban helyjegy váltása kötelező.
  • A nemzetközi vonatok mellett a Szombathely és Sopron felől érkező vonatokkal is lehetséges az utazás Tatabányáig, ahonnan Budapest-Kelenföldre InterCity-pótlóbusz áll rendelkezésre, amik minden óra :07 perckor indulnak, körülbelül 50 perces menetidővel. Helyjegy váltásra ezekre sem szükséges.
  • A fővárosból Tatabányára, illetve azon túl, Győr, Sopron vagy Szombathely felé utazóknak javasoljuk, hogy a Budapest-Kelenföld állomásról induló gyorsjáratú IC-pótlóbuszokat vegyék igénybe a több helyen megálló pótlóbuszok helyett. A helyjegy nélkül használható IC-pótló járatok az Etele téri BKK végállomásról (éjszaki buszok megállója) indulnak minden óra 45 perckor, 5:45 és 19:45 között.
 • Sopron, Szombathely, Graz felé az InterCity-vonatok alap menetrend szerint közlekednek.
 • Komárom, Tata, Tatabánya felé az S10-es vonatok és a szombathelyi, soproni InterCity--k változatlan menetrend szerint közlekednek. A szombathelyi és soproni IC-k végállomása Tatabánya, az S10-es vonatok Szárligetig közlekednek.
 • Tatabánya és Budaörs közötti települések pótlóbusszal érhetőek el. Az S10-es vonatokról Tatabányán lehetséges átszállni a pótlóbuszokra. A babakocsival, kerekesszékkel való felszállás, utazás megkönnyítése érdekében részben akadálymentes, úgynevezett alacsony belépésű buszok is közlekednek a személyvonatok helyett.
pótlóbuszok érkezési, indulási megállójának helyszínrajza letölthető (pdf) innen az állomások nevére kattintva: Budapest-KelenföldTörökbálintBicske és Bicske alsóTatabánya.
Komárom, Tata felől
 • Győr, Sopron, Szombathely felé az S10-es és IC vonatok alapmenetrend szerint közlekednek.
 • Tatabányáig az S10 és az InterCity-k változatlanul közlekednek.
 • Budapest felé a soproni és szombathelyi InterCity-vonatokkal lehet utazni Tatabányáig. A vonatok helyjegy váltása nélkül igénybe vehetőek. Tatabányától Budapest-Kelenföldig IC-pótlóbusz közlekedik, jelentősen hosszabb menetidővel.
  • A fővárosból Tatabányára, illetve azon túl, Győr, Sopron vagy Szombathely felé utazóknak javasoljuk, hogy a Budapest-Kelenföld állomásról induló gyorsjáratú IC-pótlóbuszokat vegyék igénybe a több helyen megálló pótlóbuszok helyett. A helyjegy nélkül használható IC-pótló járatok az Etele téri BKK végállomásról (éjszaki buszok megállója) indulnak minden óra 45 perckor, 5:45 és 19:45 között.

 • Tatabánya és Budaörs közötti települések pótlóbusszal érhetőek el. Győr felől az S10-es vonatok csak Szárligetig közlekednek, Tatabánya és Budaörs között pótlóbusz közlekedik. A vonatokról a pótlóbuszra Tatabányán célszerű átszállni. 
 • babakocsival, kerekesszékkel való felszállás, utazás megkönnyítése érdekében részben akadálymentes, úgynevezett alacsony belépésű buszok is közlekednek a személyvonatok helyett.
 • Komáromból Budapestre alternatív útvonalon, Székesfehérváron átszállva el lehet jutni az S150-es vonatokkal, körülbelül 2 óra 20 perces menetidővel. Másik alternatív útvonal, Esztergom-Kertvároson keresztül az S74-es vonatokkal, melyekről Esztergom-Kertvárosban a Budapest-Nyugatiba közlekedő Z72/S72 vonatokra lehet átszállni.
pótlóbuszok kelenföldi (Etele tér) érkezési, indulási megállójának helyszínrajza letölthető (pdf) innen az állomás nevére kattintva: Budapest-KelenföldTatabánya. 
Győr-Gyárváros, Győrszentiván, Nagyszentjános, Ács, Szőny, Almásfüzitő felső, Almásfüzitő, Tóvároskert és Vértesszőlős felől
 • Budapest felé Győrből az eredeti menetrend szerint, óránként közlekedő S10-es személyvonatokkal Tatabányáig lehet utazni. Tatabányától napközben óránként (7:07-21:07-ig) a helyjegy váltása nélkül igénybe vehető InterCity-pótlóbusszal lehet leggyorsabban továbbutazni Budapest-Kelenföldre. Az átszállásra 30 perc áll rendelkezésre. A pótlóbuszok Tatabányán a vasútállomás parkolójában (Jedlik Ányos utca) kialakított megállóból indulnak, Budapest-Kelenföldön pedig az Etele téri BKK-megállóba érkeznek. Budapest-Kelenföld és a Déli pályaudvar között egyéb alkalmas vonat (pl. S10, S12, Z30, S40) vehető igénybe.
 • Győr felé az S10-es vonatok alapmenetrend szerint közlekednek.
 • A reggeli csúcsidőben teljes útvonalon naponta közlekedik a Győrből 5:35-kor és 6:35-kor Budapestre induló személyvonat.
 • A babakocsival, kerekesszékkel való felszállás, utazás megkönnyítése érdekében részben akadálymentes, úgynevezett alacsony belépésű buszok is közlekednek a személyvonatok helyett.
pótlóbuszok érkezési, indulási megállójának helyszínrajza letölthető (pdf) innen az állomások nevére kattintva: Budapest-KelenföldTörökbálintBicske és Bicske alsóTatabánya. 
Oroszlány, Környe felől
 • Oroszlány és Környe felől az óránként közlekedő S12-es jelzésű vonatok menetrendje (időfekvése) megváltozik, valamint csak Tatabánya és Oroszlány között közlekednek.
 • Budapest felé Tatabánya állomáson átszállás biztosított a reggel Budapestig közlekedő gyorsított személyvonatokra, valamint a napközben óránként közlekedő a Railjet xpress, EuroCity, EuroNight vonatokra. A vonatok ebben az időszakban Tatabánya és Budapest közötti utazás esetén helyjegy váltása nélkül vehetők igénybe, a szabadon maradt ülőhelyek elfoglalásával.
Tatabánya felől
 • Tatabánya állomás a vonatpótlás szempontjából kiemelt helyszín, a pótlóbuszok és a vonatok között itt szükséges átszállni Budapest felé. A pótlóbuszok a Jedlik Ányos útnál kijelölt megállóból indulnak.
 • Győr, Mosonmagyaróvár, Ausztria felé a Railjet xpressz, EuroCity, és EuroNight vonatok egész nap, óránként közlekednek, változatlan menetrend szerint, kb. 10-15 perccel hosszabb menetidővel.
 • Szombathely, Sopron, Győr felé az óránként közlekedő InterCity-vonatok Tatabányáról alapmenetrend szerint közlekednek. A teljes útvonalukon helyjegy nélkül igénybe vehetők.
  • A fővárosból Tatabányára, illetve azon túl, Győr, Sopron vagy Szombathely felé utazóknak javasoljuk, hogy a Budapest-Kelenföld állomásról induló gyorsjáratú IC-pótlóbuszokat vegyék igénybe a több helyen megálló pótlóbuszok helyett. A helyjegy nélkül használható IC-pótló járatok az Etele téri BKK végállomásról (éjszaki buszok megállója) indulnak minden óra 45 perckor, 5:45 és 19:45 között.

 • Győr felé az óránként közlekedő S10 vonatok is közlekednek alapmenetrend szerint.
 • Budapestre történő utazás esetén:
  • Reggeli időszakban 2 G10-es és egy gyorsított személyvonat indul Tatabányáról, 5:34-kor, 6:29-kor és 7:29-kor.
  • Napközben óránként közlekednek a Railjet xpress, EuroCity, EuroNight vonatok, minden óra :30 perckor. A vonatok esetében 20-25 perccel hosszabb menetidőkre lehet számítani. A vonatok ebben az időszakban Tatabánya és Budapest közötti utazás esetén helyjegy váltása nélkül vehetők igénybe, a szabadon maradt ülőhelyek elfoglalásával.
  • Óránként indulnak InterCity-buszok Budapest-Kelenföldre,- soproni, szombathelyi IC-khez csatlakozva - minden óra :07 perckor, kb. 50 perces menetidővel. Helyjegy váltása ezekre sem szükséges.
 • Bicskére, Biatorbágyra, Törökbálintra, Budaörsre a félóránként közlekedő S10, S12 jelzésű buszokkal lehet utazni, melyek célállomása Budaörs, és minden érintett településen megállnak.
 • Szárligetre az S10 jelzésű vonatok óránként közlekednek, Szárliget és Alsógalla ezekkel is elérhető.
 • A babakocsival, kerekesszékkel való felszállás, utazás megkönnyítése érdekében részben akadálymentes, úgynevezett alacsony belépésű buszok is közlekednek a személyvonatok helyett.
 • Oroszlány felé a vonatok menetrendje jelentősen változik, óránként közlekednek továbbra is.
pótlóbuszok érkezési, indulási megállójának helyszínrajza letölthető (pdf) innen az állomások nevére kattintva: Budapest-KelenföldTörökbálintBicske és Bicske alsóTatabánya. 
Alsógalla, Szárliget felől
 • Ezeket a településeket (településrészeket) pótlóbuszok és a vonatok egyaránt érintik.
 • Győr, Tatabánya felé utazva az S10 jelzésű vonatok óránként, eredeti menetrend szerint közlekednek Szárliget állomástól.
 • Tatabányára emellett a félóránként közlekedő S10 és S12 pótlóbuszokkal is el lehet jutni. Oroszlány felé a buszokról biztosított az átszállás Tatabányán.
 • Budapest felé utazva az S10 és S12 jelzésű buszokkal Budaörs állomásig lehet utazni, ahol a Budapest-Déli pályaudvarig közlekedő S10 és S12 vonatokra gyors átszállás biztosított mindkét irányban.
 • babakocsival, kerekesszékkel való felszállás, utazás megkönnyítése érdekében részben akadálymentes, úgynevezett alacsony belépésű buszok is közlekednek a személyvonatok helyett.
 • A reggeli csúcsidőben Alsógalláról 3 vonattal is el lehet jutni közvetlenül Budapestre: 5:37-kor, 6:32-kor, és 7:32-kor. Este Budapestről 21:40-kor indul vissza egy közvetlen vonat.
 • A pótlóbuszok Szárligeten a bejárati útnál, Alsógallán a vasúti megállóhelynél állnak meg.
pótlóbuszok érkezési, indulási megállójának helyszínrajza letölthető (pdf) innen az állomások nevére kattintva: Budapest-KelenföldTörökbálintBicske és Bicske alsóTatabánya. 
Bicske felől 
 • Bicskér, Bicskéről a félóránként közlekedő S10 és S12 jelzésű autóbuszok, és az óránként közlekedő X10 jelzésű gyorsbuszokkal lehet utazni, melyek Tatabánya és Budaörs között közlekednek. Az S10 és S12 jelű buszok minden településen, az X10 buszok csak Tatabánya, Bicske, Budaörs állomásokon állnak meg.
 • Budapest felé utazva az S10, S12 vagy X10 jelzésű buszokkal Budaörs állomásig lehet utazni, ahol a Budapest-Déli pályaudvarig közlekedő S10 vonatokra gyors átszállás biztosított mindkét irányban.
 • Győr, Oroszlány felé utazva Tatabányáig szükséges az S10, S12 vagy X10 pótlóbusszal utazni, ahol átszállás biztosított az S10 és S12 jelzésű vonatokra.
 • A reggeli csúcsidőben, egy Hegyeshalom és a Déli pályaudvar között közlekedő G10 jelzésű vonat (4919) megáll Bicske és Bicske alsó állomáson (5:49/5:51-kor). Este Budapestről 21:40-kor indul vissza egy közvetlen G10-es vonat.
 • Az autóbuszok Bicskén a vasútállomás bejárati útjánál állnak meg. Bicske alsó helyett a buszok a Műszaki áruház megállónál állnak meg. 
 • A babakocsival, kerekesszékkel való felszállás, utazás megkönnyítése érdekében részben akadálymentes, úgynevezett alacsony belépésű buszok is közlekednek a személyvonatok helyett.
pótlóbuszok érkezési, indulási megállójának helyszínrajza letölthető (pdf) innen az állomások nevére kattintva: Budapest-KelenföldTörökbálintBicske és Bicske alsóTatabánya.
Szár, Herceghalom, Biatorbágy, Törökbálint felől
 • Ezeket a településeket a félóránként közlekedő S10 és S12 jelzésű autóbuszok érintik, melyek Tatabánya és Budaörs között közlekednek.
 • Budapest felé utazva az S10 és S12 jelzésű buszokkal Budaörs állomásig lehet utazni, ahol a Budapest-Déli pályaudvarig közlekedő S10 és S12 vonatokra gyors átszállás biztosított mindkét irányban.
 • Győr, Oroszlány felé utazva Tatabányáig szükséges pótlóbusszal utazni, ahol átszállás biztosított az S10 és S12 jelzésű vonatokra.
 • A reggeli csúcsidőben, egy Hegyeshalom és a Déli pályaudvar között közlekedő G10 jelzésű vonat (4919) 6:00-kor megáll Biatorbágy állomáson.
 • Az autóbuszok egyes megállási helyeken nem közvetlenül a vasúti megállóban, hanem a megállóhoz közel eső bekötőútnál állnak meg.
 • A babakocsival, kerekesszékkel való felszállás, utazás megkönnyítése érdekében részben akadálymentes, úgynevezett alacsony belépésű buszok is közlekednek a személyvonatok helyett.
pótlóbuszok érkezési, indulási megállójának helyszínrajza letölthető (pdf) innen az állomások nevére kattintva: Budapest-KelenföldTörökbálintBicske és Bicske alsóTatabánya.
Budaörs felől
 • Budapest felé (Déli pályaudvar) Budaörstől félóránként közlekednek S10 és S12 jelzésű személyvonatok.
 • Biatorbágy, Bicske, Tatabánya felé az S10, S12 vagy X10 jelzésű autóbuszokkal lehetséges utazni, melyekről Tatabányán átszállás lehetséges Oroszlány és Győr felé. Az S10 és S12 jelű buszok minden településen, az X10-es buszok csak Budaörs, Bicske, Tatabánya állomásokon állnak meg.
 • babakocsival, kerekesszékkel való felszállás, utazás megkönnyítése érdekében részben akadálymentes, úgynevezett alacsony belépésű buszok is közlekednek a személyvonatok helyett.
pótlóbuszok érkezési, indulási megállójának helyszínrajza letölthető (pdf) innen az állomások nevére kattintva: Budapest-KelenföldTörökbálintBicske és Bicske alsóTatabánya. 
Budapestről
 • Szeptember 25-től közlekedik a Budaörsről Tatabányára 3:47-kor induló S10-es vonat (4860).
 • Budaörsre az S10-es és S12-es vonatokkal változatlanul el lehet jutni, Budapest-Déli felől, félóránként.
 • Biatorbágy, Törökbálint Herceghalom, Szárliget, Alsógalla településekre való eljutáshoz a félóránkénti S10 vagy S12 vonatokkal szükséges Budaörsig utazni. Onnan gyors átszállás után, félóránként indulnak a Tatabányáig közlekedő S10-es és S12-es jelzésű autóbuszok, melyek minden településen megállnak.
 • Bicskére való eljutáshoz az S10-es vagy S12-es vonatokkal szükséges Budaörsig utazni. Budaörstől az S10, S12 és X10 jelű pótlóbuszokkal lehet továbbutazni, az X10-es buszok Budaörs és Bicske között nem állnak meg.
 • babakocsival, kerekesszékkel való felszállás, utazás megkönnyítése érdekében részben akadálymentes, úgynevezett alacsony belépésű buszok is közlekednek a személyvonatok helyett.
 • Tatabányára napközben óránként közlekednek a Railjet xpress, EuroCity, EuroNight vonatok, Budapest-Keletiből, melyek Tatabányáig helyjegy váltása nélkül is igénybe vehetők, a szabadon maradt ülőhelyek elfoglalásával. Emellett Tatabánya a soproni és szombathelyi InterCity-vonatok óránkénti InterCity-pótlóbuszával is elérhető, melyek Budapest-Kelenföldről (Etele tér BKK-megálló) indulnak.
  • A fővárosból Tatabányára, illetve azon túl, Győr, Sopron vagy Szombathely felé utazóknak javasoljuk, hogy a Budapest-Kelenföld állomásról induló gyorsjáratú IC-pótlóbuszokat vegyék igénybe a több helyen megálló pótlóbuszok helyett. A helyjegy nélkül használható IC-pótló járatok az Etele téri BKK végállomásról (éjszaki buszok megállója) indulnak minden óra 45 perckor, 5:45 és 19:45 között.

 • Oroszlány felé az óránként közlekedő Railjet xpress, EuroCity, EuroNight vonatokkal lehet utazni Tatabányáig, melyek Tatabányáig helyjegy váltása nélkül is igénybe vehetők, a szabadon maradt ülőhelyek elfoglalásával. Tatabányától Oroszlányig közlekednek az S12-es vonatok.
 • Győrbe való eljutáshoz az óránként közlekedő Railjet xpressz, EuroCity, EuroNight vonatokat javasoljuk, melyek esetében hosszabb menetidőkre kell számítani.
 • Győr és Tatabánya közötti településekre napközben (5:45-től 19:45-ig) az óránként induló, helyjegy váltása nélkül igénybe vehető InterCity-pótlóbusszal lehet utazni Tatabányig. A pótlóbuszok Budapest-Kelenföldön az Etele téri BKK-megállóból indulnak. Tatabányától az S10-es személyvonatok menetrend szerint közlekednek, az átszállásra 27 perc áll rendelkezésre. Tatabányától a soproni és szombathelyi IC vonatokra is gyors átszállási lehetőség van, melyek Tata, Komárom, Győr állomásokon állnak meg, és helyjegy váltása nélkül igénybe vehetők.
 • Sopron, Kapuvár, Fertőszentmiklós felé való eljutáshoz, Budapest-Kelenföld és Tatabánya között IC-pótlóbusszal lehet utazni, mely a vonatok alap menetrendjéhez képest körülbelül 45 perccel korábban indulnak. Tatabányától a vonatok változatlan menetrend szerint közlekednek Sopron felé. Az InterCity vonatok a teljes útvonalukon helyjegy megváltása nélkül igénybe vehetők.
 • Szombathely, Répcelak, Szentgotthárd, Graz felé való eljutáshoz, Budapest-Kelenföld és Tatabánya között InterCity-pótlóbusszal lehet utazni, mely a vonatok alapmenetrendjéhez képest körülbelül 45 perccel korábban indulnak. Tatabányától a vonatok változatlan menetrend szerint közlekednek Szombathely felé. Az InterCity vonatok a teljes útvonalukon helyjegy megváltása nélkül igénybe vehetők. Budapestről Szombathelyre alternatív útvonalként javasoljuk a Déliből Veszprémen át közlekedő Bakony InterCity-k igénybevételét a korlátozás első hetében. Szeptember végétől ezen vonatok esetében is változás várható, Szombathely állomás átépítése miatt.
 • Ausztria (Bécs, Linz, Salzburg), valamint Zürich és Stuttgart felé az EuroCity, Railjet xpress és EuroNight vonatok alapmenetrend szerint közlekednek. A felújítás miatt hosszabb menetidőkre, késésekre lehet számítani.
pótlóbuszok érkezési, indulási megállójának helyszínrajza letölthető (pdf) innen az állomások nevére kattintva: Budapest-KelenföldTörökbálintBicske és Bicske alsóTatabánya.

Vasúti bérletek elfogadása a Volánbusz-járatokon Tatabánya és Budapest között

A Volánbusz az alább (lenyíló rész) felsorolt járatain elfogadja a Tatabánya–Budapest szakaszra érvényes vasúti viszonylatos bérleteket (menetjegyeket nem). Az országbérletekkel, illetve érvényességi területükön belül a vármegyebérletekkel a helyközi Volánbusz-járatok továbbra is igénybe vehetők.

Az érintett Volánbusz-járatok (rákattintással lenyitható)

(Zárójelben az elfogadás viszonylatai szerepelnek.)

Budapest-Biatorbágy viszonylat
 • 760 Budapest, Kelenföld vasútállomás – Etyek, Botpuszta járat (Budapest, Kelenföld vasútállomás–Biatorbágy, Kálvin tér viszonylaton), a vasútállomást nem érinti
 • 762 Budapest, Kelenföld vasútállomás – Sóskút, iskola járat (Budapest, Kelenföld vasútállomás–Biatorbágy, autóbusz-forduló viszonylaton), a vasútállomást is érinti
 • 763 Budapest, Kelenföld vasútállomás–Etyek, Botpuszta járat (Budapest, Kelenföld vasútállomás–Biatorbágy, Kálvin tér viszonylaton, gyorsjárat Kelenföld-Biatorbágy között), a vasútállomást nem érinti
 • 767 Budapest, Kelenföld vasútállomás – Etyek, Botpuszta járat (Budapest, Kelenföld vasútállomás – Biatorbágy, Kálvin tér viszonylaton, Budaörs érintésével az 1-es főúton), a vasútállomást nem érint
 • 778 Budapest, Kelenföld vasútállomás – Budajenő, Petőfi Sándor utca járat (Budapest, Kelenföld vasútállomás – Biatorbágy, Szent László utca viszonylaton) vannak olyan járatok, amelyek nem érintik a vasútállomást, többségében érintik
 • 782 Etyek, autóbusz-forduló – Budapest, Széll Kálmán tér (Biatorbágy, Kálvin tér – Budapest, Széll Kálmán tér viszonylaton), napi egy járat érinti a vasútállomást is.
Budapest-Tatabánya viszonylat
 • 770 Budapest, Déli pályaudvar – Budapest, Kelenföld vasútállomás – Kisbér, autóbusz-állomás járat (Budapest, Déli pályaudvar – Budapest, Kelenföld vasútállomás – Tatabánya, autóbusz-állomás viszonylaton). Egyes járatok a Déli pályaudvartól indulnak. Az M1 autópályán haladnak Zsámbékig, majd érintik Szomor-Gyermely-Tarján településeket, így érik el Tatabányát.
Budapest-Herceghalom-(Bicske) viszonylatok
 • 1251 Budapest, Népliget – Budapest, Sasadi út <Kelenföld> – Herceghalom – Bicske – Pápa, autóbusz-állomás járat (Budapest, Népliget – Budapest, Kelenföld vasútállomás – Bicske, Műszaki Áruház viszonylaton).
 • 1253 Budapest, Népliget – Budapest, Sasadi út <Kelenföld> – Herceghalom – Bicske – Mór, autóbusz-állomás járat (Budapest, Népliget – Budapest, Kelenföld vasútállomás – Bicske, Műszaki Áruház viszonylaton).
 • 1254 Budapest, Népliget – Budapest, Sasadi út <Kelenföld> – Herceghalom – Bicske – Kisbér, autóbusz-állomás járat (Budapest, Népliget – Budapest, Kelenföld vasútállomás – Bicske, Műszaki Áruház viszonylaton).
 • 791 Budapest, Széll Kálmán tér – Budakeszi – Páty – Zsámbék – Herceghalom járat (Budapest, Széll Kálmán tér – Herceghalom, Liget utca viszonylaton). 
Budapest-Bicske viszonylatok
 • 760 Budapest, Kelenföld vasútállomás – Biatorbágy – Etyek – Bicske, vasútállomás járat (Budapest, Kelenföld vasútállomás – Bicske, vasútállomás viszonylaton, Biatorbágy és Etyek érintésével az 1-es főúton), a vasútállomást is érinti napi 5-6 járat.
 • 767 Budapest, Kelenföld vasútállomás – Budaörs – Biatorbágy – Etyek – Bicske, vasútállomás járat (Budapest, Kelenföld vasútállomás – Bicske, vasútállomás viszonylaton, Budaörs, Biatorbágy és Etyek érintésével az 1-es főúton), a vasútállomást is érinti napi 1-1 járat
 • 770 Budapest, Déli pályaudvar – Budapest, Kelenföld vasútállomás – Zsámbék, autóbusz-forduló járat (Budapest, Kelenföld vasútállomás – M1 – Zsámbék, autóbusz-forduló viszonylaton, Bicske irányába átszállással)
 • 775 Budapest, Kelenföld vasútállomás – Zsámbék, autóbusz-forduló járat (Budapest, Kelenföld vasútállomás – M1 – Zsámbék, autóbusz-forduló viszonylaton, Bicske irányába átszállással)
 • 777 Budapest, Kelenföld vasútállomás – Zsámbék, autóbusz-forduló járat (Budapest, Kelenföld vasútállomás – M1 – Zsámbék, autóbusz-forduló viszonylaton, Bicske irányába átszállással)
 • 779 Budapest, Kelenföld vasútállomás – Zsámbék, autóbusz-forduló járat (Budapest, Kelenföld vasútállomás – M1 – Zsámbék, autóbusz-forduló viszonylaton, Bicske irányába átszállással)
 • 798 Budapest, Kelenföld vasútállomás – Zsámbék, autóbusz-forduló járat (Budapest, Kelenföld vasútállomás – M1 – Zsámbék, autóbusz-forduló viszonylaton, Bicske irányába átszállással)
 • 799 Budapest, Kelenföld vasútállomás – Zsámbék, autóbusz-forduló járat (Budapest, Kelenföld vasútállomás – M1 – Zsámbék, autóbusz-forduló viszonylaton, Bicske irányába átszállással)
 • 784 Budapest, Széll Kálmán tér – Zsámbék – Bicske, vasútállomás járat (Budapest, Széll Kálmán tér – Budakeszi – Páty – Zsámbék – Bicske, vasútállomás viszonylaton), a vasútállomást is érinti.

 

VOLÁNBUSZ menetrend szerinti járatai a térségben

Zsámbéki-medencéből Budapestre történő ingázásban az alábbi autóbuszos eljutási lehetőségek tudnak alternatívát kínálni. 

Felhívjuk a figyelmet, hogy csúcsidőben a szokottnál többen utaznak a menetrend szerinti buszokkal. A busztársaság csak korlátozott mennyiségben tud az esetleges többlet utazási igényekre felkészülni.

Tatabánya
 • 770 jelzéssel közvetlen buszjáratok közlekednek minden hétköznap a reggeli órákban 5:32, 6:02 és 7:30-kor.
 • Az autóbuszok másfél órás menetidővel a Kelenföldi pályaudvart éri el, illetve az első járat kivételével további negyed óra megtételével a Déli pályaudvart is.
 • Ellenkező irányban Kelenföldről 12:45, 14:45 és 16:45-kor indulnak. Az első és harmadik járat a Déli pályaudvart is érinti, 25 perccel korábban.
 • Menetrend
Bicske
 • A településről a pótlóbuszok mellett a 784 jelzésű buszokkal Zsámbékon keresztül közvetlenül elérhető Budapest Széll Kálmán tere, jellemzően óránkénti sűrűséggel, 1:20-1:30 menetidővel.
 • A 784-es buszokkal gyorsabb kapcsolatként Zsámbékon adott a – folyamatos bevárást biztosító - átszállási lehetőség is, mely időponttól függően a 775, 777, 779, 798, 799 jelzésű autópályás gyorsjáratokkal valósítható meg.
 • Ezen kapcsolatokkal Budapesten a Kelenföld metróállomás érhető el, jellemzően (Bicskétől számítva) egy óra öt perces menetidővel.
 • További, átszállásmentes kelenföldi kapcsolatként a 760 vagy a 767 jelzésű autóbuszok választhatók, melyek jellemzően két óránkénti gyakorisággal, 1:10-1:20 perces menetidővel közlekednek.
 • Menetrend
Herceghalom
 • A települést az 1251, 1253, 1254 jelzésű távolsági autóbuszok érintik, melyekkel csúcsidőben óránként, azon kívül két óránként lehet a Budapest, Népliget autóbusz-pályaudvarra vagy onnan indulva ingázni.
 • Ezen buszjáratok a Kelenföld vasútállomás mellett elhelyezkedő Sasadi út nevű megállóhelyen kívül több megállási ponttal is rendelkeznek Budapesten.
 • Helyközi buszokkal Zsámbékon keresztül (791 Herceghalom-Zsámbék-Budapest) vagy Zsámbékon átszállva (788 Herceghalom-Zsámbék) lehet a Széll Kálmán térre eljutni, csúcsidőben óránként, azon kívül két óránként.
 • Menetrend
Biatorbágy
 • Nagyon sűrű a buszos közlekedés a település és Kelenföld között.
 • A helyközi buszos hálózat több (760, 762, 763, 767 vonalak) útvonala bejárja és feltárja Biatorbágy teljes területét, minek köszönhetően a fővárosba történő ingázás csúcsidőben 10-15 percenkénti követést, azon kívül óránkénti követést jelent, illetve időszaktól függően 30-40 perces menetidővel számolhatnak utasaink.
 • Menetrend

Térkép: közlekedési rend október 26-ig a győri fővonalon

Tájékozódási lehetőségek:

A módosított menetrendek az online felületeinken (MÁV app, ELVIRA) szombattól elérhetők. Az egyes járatok esetében a pótlóbuszos eljutást is jelzik a menetrendi keresők. Utazásuk megtervezéséhez kérjük, hogy kizárólag a jegy.mav.hu oldalt vagy a MÁV appot használják, melyet ide kattintva is elérnek. Munkatársainktól telefonos tájékoztatást a +36 (1) 3 49 49 49, valamint mobilhálózatról a +36 (20/30/70) 499 4999 telefonszámon kérhetnek az érdeklődők.

Az állomások, megállóhelyek, vonatok kijelzőin, plakátokon és hangosbemondókon, továbbá az értékesítési csatornáinkon keresztül is megkezdtük a tájékoztatást. A közvetlen személyes tájékoztatás biztosítása érdekében hétfőtől az első néhány napon a Déli és a Keleti pályaudvaron, valamint a Kelenföld és Tatabánya közötti állomásokon és Győrben utastájékoztatási munkatársaink tájékoztatják az érdeklődőket. Ezenkívül az állomásokon, megállóhelyeken irányítótáblák segítik a pótlóbuszokhoz való eljutást.

Késésigazolás módja (rákattintással lenyitható)

Az utasaink kérésére a késésről (ide értve a késés miatti csatlakozás mulasztást is) és kimaradásról, valamint az azt okozó akadály tényéről és időtartamáról a MÁV-START igazolást állít ki. A vasúttársaság részéről szükséges igazolásokat a vasútállomás ügyeletes alkalmazottja, a vonaton a jegyvizsgáló adja ki és ezt a tényt feljegyzi az utas menetjegyére.

 

Háttér-információk:

A Biatorbágy és Szárliget közötti 29 kilométeres vonalszakaszon az ütemezett, rendszeresen elvégzett ún. kihúzóerő-vizsgálatok megállapították, hogy az idei heves esőzések és az elmúlt hetek hősége hatására felgyorsult a korábban feltárt állapotromlás üteme, így szükségessé vált az eredetileg a jövő esztendő első negyedévére tervezett felújítási munkák újraütemezése, minél korábbi elvégzése. A beavatkozás végrehajtására a MÁV által már 2019-ben elkészített, de forráshiány miatt több alkalommal elhalasztott infrastruktúra-fejlesztési program tervei alapján kerül sor. 

A Biatorbágy és Szárliget közötti 29 kilométeres vágányszakasz felújítását szeptember 18-tól megkezdjük. A sínek, betonaljak cseréje mellett elvégezzük az ágyazatrostálást, vágányszabályozást, továbbá több mint másfél kilométer hosszan az ún. alépítményt is (vasúti töltés, bevágás) helyreállítjuk, ezenkívül hat felsővezeték-tartóoszlopot is kicserélünk. A három ütemre felosztott, mintegy három hónapig tartó munkálatsorozat során 950 darab 120 méter hosszú sínszálakat fektetünk le, 96 ezer vasbetonaljat cserélünk és mindeközben több mint 100 ezer tonna ágyazati anyagot építünk be. A kivitelezés a leányvállalatunk, a MÁV FKG szakembereinek közreműködésével zajlik, számos nagy munkagép, vasútüzemi és közúti jármű bevonásával. A karbantartásra 32,5 milliárd forintot fordítunk. A felújítás ideje alatt rakodás, depózás, szóródó anyagok szállítása, valamint nagygépekkel végzett munkák miatt zajra lehet számítani a térségben nappal és éjszaka egyaránt, ezért a lakosság elnézését és türelmét kérjük.

A vonalszakaszon bevezetett 100 km/órás sebességkorlátozás mellett a vasúti pálya továbbra is biztonságosan járható, a felújítás befejezéséig sem kerülhet veszélybe az utasok és a közlekedés biztonsága.

A karbantartással párhuzamosan további beruházásokkal is a Budapest és Bécs közötti jelenlegi menetidő csökkentésén dolgozik a vasúttársaság. 

Changes on the Budapest-Vienna railway line

From 18th September 2023, passenger train services on the Budapest-Vienna line will change significantly due to track renewal.

Even in the first phase of the three-month closure, which runs until 26th October, international passengers can expect longer journey times. For domestic services, shorter train journeys and replacement bus services are expected. 

To plan your journey, please use only the jegy.mav.hu website or the MÁV app, which you can also access by clicking here.

Trains running the whole route:

During the morning rush hour, international trains (Railjet xpress, EuroCity, EuroNight) and some domestic trains provide a non-stop service.

International trains (from/to Vienna, Linz, Munich, Zurich, Stuttgart) will run the full route between Budapest and Hegyeshalom (Austria), but will not stop between Tatabánya and Kelenföld. Domestic passengers can also use them, but their seating and standing capacity is limited. International trains can expect 10-25 minutes longer journey times.

During the morning rush hour, some G10 trains and passenger trains will run on their full routes:

 • the G10 train (4919) from Győr to Déli station, originally departing from Tatabánya at 5:34

 • the passenger train (9309, 9307) from Hegyeshalom to Keleti station, originally departing from Tatabánya at 6:29 and continuing at 7:29

At night, the G10 train (9318) from Keleti station to Győr, originally scheduled to depart at 21:40, will also run its full route.

Trains that do not run between Tatabánya and Budaörs, or Tatabánya and Budapest-Kelenföld:

The S10 trains run only between Budapest-Déli and Budaörs and between Szárliget and Győr.

From the S10 train between Szárliget and Győr, it is recommended to change to the replacement bus at Tatabánya station.

The S12 trains will run only between Budapest-Déli and Budaörs stations and between Tatabánya and Oroszlány stations, according to a modified timetable.

Between Budapest-Déli and Budaörs, and Budapest-Kelenföld and Budaörs, passenger trains will run every half hour.

InterCity trains from Szombathely, Graz and Sopron, as well as Dráva and Mura InterCity trains, run only to Tatabánya, from where they turn back to Győr.

Between Tatabánya and Budapest-Kelenföld, we provide a shuttle service with InterCity buses.

Passengers on the Dráva and Mura InterCity trains have to change trains at Szombathely station.

Replacement buses:

The S10 and S12 passenger trains will be replaced by three types of replacement buses with different stopping routes:

 • between Budaörs and Tatabánya, buses stop at every stops

 • between Budaörs and Tatabánya, buses X10 stopping only at Bicske,

 • direct buses between Budaörs and Biatorbágy without intermediate stops.

 • Instead of the InterCity buses, replacement buses will run hourly between Budapest-Kelenföld (Etele square) and Tatabánya, connecting to the InterCity trains. Intermediate stations and stops are not served. It is expected to provide a 60-70 minute journey time between the two stations.

Non-running trains:

 • On working days in the morning, the G10 trains from Bicske to Budapest-Kelenföld at 6:20, 6:50 and 7:50 will not run (4827, 4837, 4847).

 • On working days, the G10 trains from Budapest to Győr departing from Budapest-Keleti station at 16:01 and 18:01 (9314, 9308) will not run.

 • On working days, there is no fast passenger train from Budapest to Győr from Budapest-Keleti station at 17:01 (9306).

 • On Fridays, the G10 train (9304) from Budapest to Győr departing from Budapest-Keleti station at 15:01 will not run.

 • On Sundays, the InterRegio trains Győr-Tatabánya-Budapest-Keleti and Sopron-Tatabánya-Budapest-Déli will not run.

START Europe

For the time of the construction works, because of the possible delays, train binding of START Europe tickets are cancelled. Passengers travelling between Austria and Hungary via Hegyeshalom or Szentgotthárd border stations, can use any train within the validity period, not only the one shown on the ticket. With this change, we advise passengers who are aiming at a connecting train, to calculate with bigger layovers in case of delays, in order to not to miss the desired connection.

Timetable, tickets and contact

The modified timetables will be available on our online platforms from Saturday.

To plan your journey, please use only the jegy.mav.hu website or the MÁV app, which you can also access by clicking here. For more information, please call +36 (1) 3 49 49 49

Regiojet
From 18 September to 26 October, longer journey times should be expected for RegioJet EuroCity trains 1032, 1036 on route Budapest - Vienna - Prague and RegioJet EuroCity trains 1031, 1035 on route Prague - Vienna - Budapest.