Idén is kedvezményesen utazhatnak vonattal a Múzeumok Éjszakája rendezvényeire

2019. június 20. csütörtök, 14.25 / Utolsó módosítás: 2019. július 1. hétfő, 05.36

MÁV Múzeumok Éjszakája 2

Budapest, 2019. június 20. – Idén is számos programmal készül a Múzeumok Éjszakájára a nemzeti vasúttársaság. A MÁV-START és a GYSEV pedig 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít az ország bármely belföldi állomásáról a rendezvény kiemelt helyszíneire: Budapestre, Debrecenbe, Miskolcra, Jászkisérre, Szegedre, Szolnokra, Szentesre, Nagykanizsára, Püspökladányra, Vámosgyörkre, Sopronba, Nagycenkre, Győrbe, Szombathelyre, valamint Pécsre.

A MÁV-csoport országszerte 13 városban, több mint 20 helyszínen várja a vasútkedvelő látogatókat interaktív programokkal. Ismerkedjen meg a vasút kulisszatitkaival Budapest mellett Debrecenben, Jászkiséren, Mátészalkán, Miskolcon, Nagykanizsán és Pécsett, valamint Püspökladányban, Szegeden, Szentesen, Szolnokon, Szombathelyen és Vámosgyörkön. Egy éjszakára feltárul a látogatók előtt a vasút titokzatos világa. A Múzeumok Éjszakáján a vasútbarátok olyan helyekre is eljuthatnak, amelyek az év többi napján zárva vannak a nagyközönség előtt. A részletes programokról itt tájékozódhatnak: https://www.mavcsoport.hu/muzeumok-ejszakaja-2019

Más, a vasúthoz kapcsolódó, helyszínek is várják a látogatókat, például az MNM Málenkij Robot Emlékhely idén először nyitja ki vasajtóit a látogatók előtt a Múzeumok Éjszakáján.

A START Klub-kártyával rendelkezők – kártyájuk felmutatásával – a Múzeumok Éjszakája bármely programján ingyenesen vehetnek részt. A június 22-én megrendezendő Múzeumok Éjszakája programjaiból a MÁV-csoport is kiveszi részét: számos vasutas helyszín közül Szombathelyen és Szentesen várják a látogatókat.

MÁV Múzeumok Éjszakája 1

A kedvezmény

A kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, 2. kocsiosztályon vehető igénybe, feláras vonat esetén az érvényes felárat meg kell fizetni.

Az 50 százalékos kedvezményes menetjeggyel az utazás legkorábban a rendezvényt megelőző napon, június 21-én, pénteken kezdhető meg. A visszautazást legkésőbb az esemény zárását követő napon, június 24-én, hétfőn, éjfélig-ig kell befejezni.

A fővárosba látogatók esetében az utazási kedvezmény visszautazáskor a látogatást igazoló karszalag, valamint az 50 százalékos alkalmi menettérti jegy felmutatása mellett érvényes. A vidéki városokba utazók esetében a kedvezményes alkalmi menettérti jegyet az érvényesítéshez a rendezvény helyszínén – a programban részt vevő múzeumok valamelyikében – le kell bélyegeztetni.

 

 

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Telefon: (06-1) 511-3186  l  E-mail: sajto [KUKAC] mav.hu l www.mavcsoport.hu