Fapados áron svájci kényelem Nyíregyházától Budapestig

2018. szeptember 21. péntek, 12.07 / Utolsó módosítás: 2018. szeptember 21. péntek, 12.08
Gyors és olcsó utazás a TELEVONAT-tal a vasárnapi csúcsban

FLIRT motorvonat a Nyugatiban

Budapest, 2018. szeptember 21.TELEVONAT néven új szolgáltatást vezet be – egyelőre kísérleti jelleggel – szeptember 30-tól a vasárnapi délutáni csúcsidőszakban a MÁV-START. A Nyíregyházától Debrecenen át Budapestig közlekedő modern, két egységes FLIRT motorvonaton az egyedi, kedvező ár mellett garantált az ülőhely, mivel a rendelkezésre álló 400 ülésnél több menetjegyet nem értékesít a vasúttársaság.

Szeptember 30-ától vasárnaponként a délutáni csúcsidőszakban új távolsági szolgáltatást vezet be a MÁV-START a nyírségi megyeszékhelyről a fővárosba tartó utasok részére. A 17:08-kor induló TELEVONAT Nyíregyházától Budapest-Nyugati pályaudvarig csak három helyen: Debrecen (17:38-kor), Kőbánya-Kispest (20:10-kor) és Zugló vasútállomáson (20:18-kor) áll meg, a Nyugatiba 20:27-kor érkezik. A különleges mentesítő járat kizárólag speciális, úgynevezett TELEVONAT-jeggyel vehető igénybe, melynek ára rendkívül kedvező: Nyíregyházáról 2490, Debrecenből 2210 forintba kerül, de még olcsóbb, ha az utas az önkiszolgáló csatornák valamelyikén keresztül váltja meg a jegyét. Jegyautomatás vásárlásnál ugyanis csak 2366, illetve 2100 forintot, az e-vonatjegyért (akár interneten, akár a Vonatinfóból vásárolva) pedig mindössze 2241, illetve 1989 forintot kell fizetni. A TELEVONAT-tal történő utazáshoz más kedvezmény nem vehető igénybe, így például START Klub VIP- vagy Prémium kártya sem használható fel. A jegy cseréje nem lehetséges, visszaváltása a vonat menetrend szerinti indulása előtt legkésőbb egy órával kezdeményezhető. A másodosztályú járműveken az ülőhely garantált, mivel az adott TELEVONAT-járatra a rendelkezésre álló 400 ülésnél több menetjegyet nem értékesít a vasúttársaság. Az ülőhelyeket az utasok érkezési sorrendben a jegyeken feltüntetett egységben foglalhatják el. A járaton kutya és kerékpár nem szállítható.

A TELEVONAT a svájci Stadler Rail által gyártott FLIRT motorvonatokkal közlekedik. A FLIRT-ök a kor követelményeinek megfelelően korszerű utastájékoztató rendszerrel, légkondicionált, alacsonypadlós, kerekesszékek és babakocsik fogadására is alkalmas utasterekkel, mozgáskorlátozottak által is könnyen használható mosdóval, WIFI-vel, mobiltelefonok és laptopok töltésére alkalmas hálózati csatlakozókkal rendelkeznek.

A vasárnap délutáni csúcsidőszakban Nyíregyházáról Budapestre a járatok közel 100 százalékos kihasználtsággal, vonatonként nemegyszer csaknem 700 fővel közlekednek. A vasúttársaság célja, hogy az utasok széles körének vonzó, olcsó, gyors, de legfőképpen biztonságos alternatívát nyújtson a belföldi távolsági közlekedésben. A vonatozás továbbra is az egyik legbiztonságosabb utazási forma, ráadásul automatikusan utasbiztosítás illeti meg az utasokat. A vasúttársaság bízik a TELEVONAT-ok kedvező fogadtatásában, valamint a kezdeti időszak tapasztalatainak kiértékelése után az új szolgáltatás folytatásában és továbbfejlesztésében.

A TELEVONAT-jegy ára:

viszonylat

pénztári ár

jegykiadó automatából vásárolva vagy átvéve
(5% kedvezmény)

e-vonatjegy
interneten vagy Vonatinfóból

(10% kedvezmény)

Nyíregyháza–Budapest

2.490 Ft

2.366 Ft

2.241 Ft

Debrecen–Budapest

2.210 Ft

2.100 Ft

1.989 Ft

 

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Telefon: (06-1) 511-3186  l  E-mail: sajto [KUKAC] mav.hu l www.mavcsoport.hu