Együtt a teljes IC+ család – bemutatkozott az 1. és prémium osztály

ic plusz kulso

November 15-től már négy új IC+ 1. és prémium osztályú kocsival utazhatnak a kör-IC, valamint a Záhony – Nyíregyháza – Budapest és a Sátoraljaújhely – Miskolc – Budapest vonalak egyes IC járatain, és innentől már kötelező lesz rájuk a jegyváltás is. A kocsi 1. osztályú termes helyeire és a csendes fülkébe 1. osztályú menet- és helyjegyet kell váltani. A prémium fülke az 1. osztályú menetjegy és az esetlegesen szükséges IC pótjegy mellett 1000 forintos helyjegyváltással vehető igénybe. A prémium szakasz utasainak ajándék kávéval vagy teával kedveskedik az Utasellátó a bisztrószakaszban, amely a prémium helyjegy felmutatásával igényelhető a bisztrószakaszban a felszolgálónál. A jelenlegi járványügyi korlátozások értelmében csak helyben fogyasztás engedélyezett, az ülőhelyen történő fogyasztás nem lehetséges.

Az 1.+ osztályú kocsival közlekedő vonatok indulási ideje:
 

529 – Füzér IC – Sátoraljaújhely 5:20

619 – Bereg IC – Záhony 5:35

560 – Dália IC – Budapest Keleti 7:30

562 – Jázmin IC – Budapest Keleti 9:30

654 – Rigó IC – Budapest Nyugati 10:23

605 – Nyírség IC – Nyíregyháza 11:34

658 – Vércse IC – Budapest Nyugati 14:23

606 – Bereg IC – Budapest Nyugati 15:23

616 – Délibáb IC – Budapest Nyugati 16:23

516 – Füzér IC – Budapest Keleti 17:30
 

Szeptember 23-án mutatkozott be az első, 1. és prémium (1+) osztályú, bisztrószakasszal, csendes és prémium fülkékkel is berendezett IC+ kocsi, amely új szolgáltatási szintet képvisel a MÁV-START kínálatában. Az utasok ezt követően Szolnokon, Debrecenben, Nyíregyházán és Miskolcon roadshow keretében tekinthették meg a teljes IC+ családot.

Tekintse meg az IC+ roadshow alatt készült fotókat!

IC+ roadshow IC+ roadshow
KATTINTSON A debreceni FOTÓKÉRT KATTINTSON A NYÍREGYHÁZI FOTÓKÉRT 
IC Roadshow
KATTINTSON A SZOLNOKI FOTÓKÉRT 

A MÁV-START IC+ programjában 2019. júliusában készült el az első 20 darab saját forrásból gyártott, másodosztályú, új generációs InterCity-kocsi, amelyet további hetven belföldi forgalomra tervezett IC+ gyártása követett.  A most bemutatkozó IC+1. és prémium kocsi csak az első darabja annak a 35 első osztályú járműnek, amely tervezetten 2022 év közepéig fog kigördülni a MÁV-START Szolnoki Járműjavító gépgyárából.

Az első IC+ 1. és prémium osztályú kocsit és az Utasellátó szolgáltatásait elsőként a Budapest-Keleti – Miskolc – Nyíregyháza – Debrecen – Szolnok – Budapest-Nyugati útvonalon közlekedő kör-IC járatokon utazók próbálhatják ki október 11-től a 7:30-kor Keleti pályaudvarról induló DÁLIA IC-ben és a Nyugati pályaudvarról 14:18-kor visszainduló VÉRCSE IC-ben. Azok, akik jegyet váltanak erre a két járatra, szabadon kipróbálhatják az új IC+ kocsit, beleértve az 1+ osztályú prémium fülkét és az Utasellátó szolgáltatást is a bisztrószakaszban.

ic plusz premium fulke

 

Kényelmes, modern, elegáns: ilyen az első osztályú IC+1 és prémium osztályú kocsi

Az 1. osztályú kocsi termes utasterében 15 ülőhely található, ezen ülésekhez nagyméretű, munkához is kiválóan használható asztal, olvasólámpa, valamint az elektromos eszközök töltésére ülőhelyenként egy 230 V-os konnektor és USB-töltő is tartozik. A teljes utastér szőnyegborítású, továbbá a termes szakaszban és a folyosón rejtett LED hangulatvilágítás ad fényt, míg az árnyékolásról az ablakokra szerelt sötétítő rolók gondoskodnak.

ic plusz termes szakasz

Újdonságot jelent majd az úgynevezett csendes fülke, amelyből kettő található a kocsiban, 12 ülőhellyel. Az ide jegyet váltó utasok csendben, nyugalomban tölthetik el az utazásukat, hiszen ezekben a hatszemélyes 1. osztályú fülkékben a telefonálás vagy egyéb zavaró tevékenység nem megengedett.

ic plusz fülke

A csendes fülkék mellett két emelt komfortfokozatú, minden eddiginél magasabb színvonalú prémium osztályú fülkét is kínálunk az igényes utasainknak - ezekben fülkénként négy ülés található. A bőrborítású, elektromosan állítható háttámla és lábtámasz biztosítja utasainknak a személyre szabott komfortot. A fülkében utazók a világítást és a hőmérsékletet a kocsi többi részétől függetlenül saját maguknak szabályozhatják az asztalba integrált érintőképernyők segítségével. A fülkék formavilága a kocsi többi részétől merőben eltérő, elegáns kialakítású, ívelt, diszkrét formákkal és mintázott üvegfelületekkel, tükrökkel kialakított.

ic premium fülke

Az új kocsiban tovább növeli a komfortot a kompakt méretű, de jól felszerelt bisztrószakasz, amit a kocsi egyik végén alakítottak ki, ahol különféle üdítőket, alkoholos italokat, forró italokat, illetve egyszerűbb, frissen készített ételeket, szendvicseket, édességet, ropogtatnivalókat is vásárolhatnak az utasok kedvező áron. Ezeket a bisztrópultnál vagy akár saját helyükön is elfogyaszthatják. A minőségi szerviz mellett a különféle étel-intoleranciákkal rendelkezők is találnak számukra megfelelő alternatívákat. A bisztróban árusított ételek és italok iránti keresletet az Utasellátó folyamatosan nyomon követi, és a tapasztalatok alapján a kínálatot az utasok igényeihez igazítja.

IC+ bisztró

Tekintse meg az IC+ 1. és prémium osztályú kocsik bemutató kiadványát.