Balatoni nyár 2018 | MÁV-csoport

Balatoni nyár 2018

Utazzon velünk a Balatonra!

Itt a nyár, megtervezte már a nyaralását? Ha a Balatonra indul vakációzni, 2018. június 16-tól augusztus 26-ig korszerű, légkondicionált motorvonatok, kényelmes InterCity-kocsik, hétvégén pluszvonatok várják Önt.

A részletes menetrend elérhető pdf formátumban. Illetve a menetrendi adatok a MÁV-START menetrendi keresőjéből is elérhetőek. Hogy kéznél legyenek a friss információk, ajánljuk figyelmébe Vonatinfó applikációnkat!
Utazzon vonattal a Balatonra! Válassza a Balaton Mix-et! Családi nyaralás a Balatonon. Válassza a MÁV-START-ot! Légkondicionált motorvonatok is közlekednek a Balatonon!

e-Balaton, e-VelenceKedvezmény a peremidős vonatokra!

A menetrendi keresőben @ jellel jelölt vonatokra váltott e-vonatjegyekre 20%-os kedvezményt biztosítunk. A Balatonhoz, illetve a Velencei-tóhoz utazóknak is ajánljuk a 20%-os kedvezménnyel igénybe vehető vonatainkat. Olvassa el a kedvezmény részleteit!

ÉSZAKI PART

A már jól ismert Kék Hullám, Tekergő és Katica vonatokkal ismét utazhatnak a Balaton északi partjára nyaralni indulók. Ezekkel a járattípusokkal menetrendszerűbb, kiszámíthatóbb a közlekedés, és a különböző igényű utasaink személyre szabott kiszolgálása is megvalósul.

Kék hullámKék Hullám

Budapestről Tapolcáig naponta kétóránként, hét pár Kék Hullám sebesvonat közlekedik, Balatonfüredig csak Kelenföldön, Székesfehérváron és Balatonalmádiban áll meg, Balatonfüred és Tapolca között pedig minden állomáson és megállóhelyen. A vonatokhoz légkondicionált InterCity- és 16 darab kerékpár szállítására alkalmas kocsit is kapcsolnak. Ez utóbbi igénybevételéhez kerékpárhelyjegyet is váltani kell. A Kék Hullámmal érhetünk a leggyorsabban Balatonfüredre, az út 1 óra 52 perc Kelenföldről.

Vonatösszeállítás

TekergőTekergő

A Budapestről Tapolcáig közlekedő Tekergő gyorsvonatok csak a nagyobb forgalmú állomásokon és megállóhelyeken állnak meg, a nyaralni indulók felújított, kényelmes kocsikban utazhatnak. A vonat nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsit is továbbít, amelyben 16-47 kerékpár elhelyezésére lesz lehetőség, kifejezetten ajánlható a kerékpárral utazóknak. A vonat idén is gyorsvonati pótjegy váltása nélkül vehető igénybe, a legkedvezőbb árú eljutást biztosítva a Balaton északi partjára.

Vonatösszeállítás

KaticaKatica

Budapest és Balatonfüred között Katica sebesvonatok közlekednek, melyek a hét minden napján a Balatonra 6:25 és 18:25 között, Balatonfüredről a fővárosba 9:11 és 21:11 között kétóránként indulnak. A Desiro típusú motorvonatok a babakocsival utazók számára is kényelmesebb közlekedést biztosítanak. A Katicákon 4-12 kerékpár szállítható, kerékpárhelyjegy váltása mellett.

Vasárnaponként 16:21-kor, Balatonfüredről Budapest-Délibe, Fecske elnevezésű sebesvonat közlekedik, az utána induló Katica sebesvonat zsúfoltságának csökkentése érdekében.

Vonatösszeállítás

Közvetlen vonatok az ország több pontjáról az északi partra

Nyíregyháza, Debrecen és Szolnok érintésével Záhonyból, valamint Szombathelyről közvetlen vonat indul az északi parti üdülőhelyekre. A Záhonyból induló vonaton 35 - 40, Szombathelyről pedig 16 darab bicikli szállítható, kerékpárhelyjegy váltása mellett.

DÉLI PART

A Balaton déli partjára vonattal utazók idén is megtalálják a számukra legkedvezőbb eljutási lehetőséget.

Balaton ExpresszBalaton és Tópart expressz

A Balaton expresszvonatok Budapest-Déli és Keszthely, a Tópart expresszvonatok Budapest-Déli és Nagykanizsa között két-kétóránként közlekednek, a tó partján Balatonszentgyörgyig a nagyobb forgalmú településekre óránkénti eljutást biztosítva, csak a jelentősebb forgalmú állomásokon és megállóhelyeken állnak meg. Tópart expresszA menetidő Kelenföld és Siófok között mindössze 73 perc. A vonat fedélzetén mindenkinek garantált ülőhelyet biztosítanak, akár a légkondicionált, kényelmes InterCity-kocsik egyikében. A helybiztosítási kötelezettség a kerékpárokra is vonatkozik, az expresszvonaton 16 bicikli szállítható – kerékpárjegy és kerékpárhelyjegy váltásával. A kocsik várható megállási helyét a legtöbb állomáson, a peronon is jelzik, így az utazók gyorsabban és könnyebben megtalálhatják azt a kocsit, ahová jegyet váltottak.

Vonatösszeállítás

Déli<-PartiDéli→Parti

Budapestről a Balatonra kétóránként eljuthatunk a változó végállomású (Fonyód, Balatonszentgyörgy, Nagykanizsa) Déli→Parti sebesvonatokkal is, melyek a magyar tenger partján az útvonalában érintett valamennyi állomáson és megállóhelyen megállnak, ezáltal a déli part valamennyi üdülőhelye könnyedén elérhetővé válik. Ez a vonattípus csoportos utazásra és kerékpáros utasoknak is ajánlott, mert a vonatok nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsival közlekednek, melyben 28 kerékpár helyezhető el.

Vonatösszeállítás

Siófoki FLIRTSiófoki FLIRT

A hétvégén közlekedő Siófoki FLIRT vonatok a Déli→Parti sebesvonatoknál gyorsabb és kényelmesebb eljutást biztosítanak a Balatonhoz utazóknak. A vonatokból egy pár –Fonyódig/Fonyódtól, két pár – Balatonszentgyörgyig/Balatonszentgyörgytől közlekedik, Balatonszárszóig csak Kelenföldön, Balatonaligán, Szabadifürdőn és Siófokon, Balatonszárszótól minden állomáson és megállóhelyen megáll. A vonat másik része Siófoktól Balatonszemesig közlekedik, és minden állomáson és megállóhelyen megáll. A vonatok Budapestről 7:05-kor, 9:05-kor és 11:05-kor indulnak, Budapestre 16:54-kor, 19:04-kor és 20:54-kor érkeznek vissza, Siófok és Balatonszentgyörgy között felár nélkül, Budapestről utazva gyorsvonati pótjegy váltásával vehetők igénybe. A légkondicionált, alacsonypadlós motorvonatokat kényelmesebben használhatják a babakocsival utazók vagy a kerekes székes utasok is. Siófokra és az Aranypartra a leggyorsabban a Siófoki FLIRT sebesvonatokkal lehet eljutni. A Kelenföld–Szabadifürdő szakaszon a menetidő mindössze 1 óra 6 perc.

Vonatösszeállítás

Közvetlen vonatok az ország több pontjáról

Az Ezüstpart expresszel Miskolcról Siófokon át Keszthely irányába lehet utazni a hét minden napján. A vonaton 44 kerékpár szállítható, kerékpárhelyjegy megváltása szükséges.

Vonatösszeállítás

Az Aranyhíd expressz Szeged és Keszthely között Kecskemét és Kiskunfélegyháza érintésével hétvégén és ünnepnapokon közlekedik felújított járművekkel. A vonaton 25 bringa vihető kerékpárhelyjegy váltásával.

Vonatösszeállítás

Az Aranypart expresszen Záhonyból Nyíregyházán, Debrecenen és Szolnokon át Keszthelyre lehet eljutni. A vonaton 44 bicikli szállítható, kerékpárhelyjeggyel.

Vonatösszeállítás

Győrből Keszthelyre közvetlen eljutást kínál a Tanúhegy expressz, kényelmes, felújított kocsikkal és 4 kerékpárhellyel – kerékpárhelyjegy váltása kötelező!

Vonatösszeállítás

A Kaposvárról Fonyódon át Szombathelyre közlekedő vonaton 16, a Pécsről Kaposváron és Fonyódon át Siófokra, illetve Tapolcára közlekedő sebesvonaton 8-8 kerékpár szállítható.

BAGOLYVONATOK

BagolyvonatokJúnius 16-tól augusztus 26-ig a csütörtöki, pénteki és szombati napokon késő este és éjjel is közlekednek vonatok a Balatonra. Ezeken vasútőr és esetenként rendőri járőrszolgálat is felügyeli a rendet.

Menetrendek:

  • Budapest-Déli: 2:15, Siófok: 4:20, Fonyód 5:28, Balatonszentgyörgy 5:57, Nagykanizsa 6:43 (szombat, vasárnap és hétfő éjjel közlekedik)
  • Budapest-Déli: 22:40, Siófok: 0:33, Fonyód: 1:28
  • Budapest-Déli: 23:40, Siófok: 1:25, Fonyód: 2:20, Keszthely 3:02
  • Fonyód: 2:21, Siófok: 3:09, Budapest-Déli: 4:59
  • Nagykanizsa: 21:20, Balatonszentgyörgy 22:02, Fonyód 22:31, Siófok 23:30, Budapest-Déli: 1:09 (pénteken, szombaton és vasárnap közlekedik)
  • Keszthely: 23:48, Fonyód: 0:34, Siófok: 1:27, Budapest-Déli: 3:14

Bagolyvonatok

Balaton bérlet

Budapestről a Balatonra, valamint a balatoni állomások egymás közti viszonylatában második kocsiosztályon korlátlan számú utazást biztosít a 30, 60, illetve 90 napra váltható Balaton bérlet. 2017-hez képest 2018-ban jelentősen csökkent a bérlet ára, így még több embernek biztosítunk kedvezményes eljutási lehetőséget a Balaton partjára. Részletekért látogasson el a Balaton bérlet aloldalára!

Vakáció bérletVakáció bérlet

Az érvényes diákigazolvánnyal rendelkezők számára megvásárolható 15, 30, 60 vagy 90 napos kedvezményes bérlet korlátlan utazást biztosít másodosztályon a MÁV-START mellett a GYSEV teljes belföldi hálózatán is. Részletekért látogasson el a Vakáció bérlet aloldalára!

Dolgozói 33%-os kedvezmény

2018. szeptember 30-ig 33%-os kedvezménnyel utazhat a MÁV-START és a GYSEV belföldi hálózatán, aki utazása megkezdésekor érvényes dolgozói vasúti bérlettel rendelkezik. Részletekért látogasson el a Dolgozói 33%-os kedvezményről szóló aloldalunkra!

Balatonfenyvesi kisvasútKisvonattal a Nagyberekbe

Fedezze fel Nagyberek vadregényes szépségeit a MÁV-START egész évben közlekedő Balatonfenyvesi kisvasútján! A kisvasútról tudjon meg többet ide kattintva.

Kerékpáros túrajegyKerékpáros túrajegy

Vegye igénybe kedvezményes kerékpáros túrajegyeinket, melyek a pénztárainkon kívül új típusú jegykiadó automatákból, valamint az interneten keresztül is megvásárolhatók! Ha internetes jegyvásárlásnál az automatás átvétel helyett az otthoni nyomtatást, vagy az elektronikus eszközön való bemutatást választja, 10% kedvezményt is adunk!
A túrajegyekkel kapcsolatos részletes információkért kattintson ide.

 

Nyári vagyonvédelmi tanácsok

Minden utazó figyelmébe ajánljuk a rendőrség "Nyári vagyonvédelmi tanácsok" című összefoglalóját, hogy a nyaralás, fesztiválozás, bulizás alatt se érjenek senkit váratlan kellemetlenségek.