Bakony napijegy

A Bakony napijegy egy teljes napon át korlátlan utazást biztosít a Győr és Veszprém közötti vasútvonalon. Hazánk egyik legfestőibb hegyvidéki vasútvonala számos műemlék alagúttal és viadukttal töri át a Bakony bérceit – a látvány önmagában is megér egy utazást. Emellett a térség számos autóbuszvonalán is használható, így még nagyobb terület barangolható be. A napijegy 2023-ban április 29-től vásárolható meg, október 31-ig minden nap használható.

Bakony vasút

A Bakonyban található Magyarország egyik leglátványosabb patakvölgye, a Cuha-szurdok, melyet idén különösen érdemes vonattal beutazni, hiszen a Veszprém Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozathoz kapcsolódva a MÁV-START retró eseményeinek sorába illeszkedve 2023. április 29-től május 21-ig hétvégén és ünnepnapokon menetrend szerinti nosztalgiavonatok is közlekednek a hegyvidéki vasútvonalon. A szerelvények korhű kocsikkal és étkezőkocsival is kiegészülnek, így a hegyek között zakatolva lehet majd falatozni a fedélzeten.

Mi a Bakony napijegy?

A Bakony napijegy adott naptári napon érvényes turisztikai jegy, mely a Győrt Veszprémmel összekötő vasútvonalon és a Zirc téréségében közlekedő autóbuszokon korlátlan utazási lehetőséget biztosít.

Mennyibe kerül a Bakony napijegy?

Normál ár: 1199 Ft

26 éven aluliaknak: 799 Ft

Hol érvényes a Bakony napijegy?

A Győr–Veszprém vasútvonal teljes hosszán, valamint a térképen jelölt, jellemzően Zircről induló autóbuszokon.

Bakony napijegy 2023

Nagyobb méretért kattintson a térképre, vagy töltse le 
PDF formátumban.

Részletek

A MÁV-START vonatain:

 • Győr–Pannonhalma–Vinye–Porva-Csesznek–Zirc–Eplény–Veszprém között

A Volánbusz járatain (kivonat):

 • Veszprém–Eplény–Zirc–Veszprémvarsány
 • Zirc–Lókút–Pénzesgyőr–Bakonybél–Bakonyszücs
 • Zirc–Borzavár–Porva
 • Zirc–Olaszfalu
 • Zirc–Nagyesztergár–Dudar–Bakonynána/Szápár
 • Zirc–Csesznek/Dudar–Bakonyszentkirály–Bakonyszentlászló

Fenyőfő–Vinye–Bakonyszentlászló–Románd–Veszprémvarsány

Mikor érvényes a Bakony napijegy?

A Bakony napijegy 2023-ban április 29-től október 31-ig bármely napra megváltható.

Hol vásárolható meg a Bakony napijegy?

A Bakony napijegyet a MÁV-START csatornáin lehet megvásárolni: a vasúti pénztárakban, menetjegyirodákban, jegykiadó automatákból, a www.jegy.mav.hu felületen és a MÁV applikációból. A jegykiadó automatákban a „Helyi közlekedés”, az applikációban pedig a „Térségi, városi jegyek” menüpontból érhető el. 

A Bakony napijegyet a Volánbusz nem értékesíti sem pénztárban, sem az autóbuszokon.

Közlekedési információk a Bakony napijegy érvényességi területén

Vonat:

Győr–Pannonhalma–Vinye–Porva-Csesznek–Zirc–Veszprém között:

 • Egész nap kétóránként közlekednek személyvonatok a vonal teljes hosszán. Győrben és Veszprémben InterCity-csatlakozást biztosítunk a Bakonyba induló személyvonatokhoz Budapest és Nyugat-Magyarország felől is.
 • Csúcsidőben (leginkább hétköznapokon) Győr és Bakonyszentlászló között további sűrítő járatok is indulnak

A részletes vasúti menetrendekről a jegy.mav.hu oldalon és a MÁV applikációból lehet tájékozódni.

Autóbusz:

A térségben változatos útvonalakon közlekednek menetrend szerinti autóbuszok, jellemzően Zircről indulva, ahol a vasútállomás és az autóbuszállomás egymás mellett található. Veszprém központjából is több közvetlen járattal elérhető a Bakony. Fenyőfő Bakonyszentlászló (Vinye) felől érhető el autóbusszal, azonban itt csak nagyon kevés járat közlekedik. 

A főbb vonalakon jellemzően legalább óránként-kétóránként közlekednek az autóbuszok, azonban az utazást mindenképp érdemes előre megtervezni, mert – főleg a kisebb falvakba és/vagy hétvégén – ritkábban indulhatnak a járatok. A pontos menetrendekről a menetrendek.hu  oldalon, illetve az azonos nevű applikációból lehet tájékozódni.

Kiknek ajánljuk a Bakony napijegyet?

 • A Cuha-völgybe tartó kirándulóknak. Az autót a természetvédelmi területtől távol, Győrben vagy Veszprémben lehet hagyni, vagy elő sem kell venni, nem kell parkolóhely után vadászni, ráadásul már az utazás is az élmény része lesz.
 • A Bakony központi régióit felfedezni vágyóknak. Vonalas túrákat is kényelmesen lehet szervezni, a túra végpontja eltérhet a kezdőponttól, nem nehezíti a tervezést az autóhoz visszajutás gátló igénye. A napijeggyel bebarangolhatók a hegység magasabb régiói, természeti szépségei és épített öröksége a Kőris-hegytől a fenyőfői ősfenyvesen és a Római-fürdőn át egészen a Cseszneki várig. Útközben két távolabbi látnivaló közti távolság leküzdése érdekében szabadon vonatra vagy buszra lehet szállni anélkül, hogy ehhez külön jegyre lenne szükség. A világörökségi helyszín pannonhalmi apátság és környezete is bebarangolható, az utazás Pannonhalma vasútállomáson tetszőlegesen megszakítható a napijeggyel.
 • A vasúti utazások romantikája iránt érdeklődőknek. Az 1896-ban átadott vasútvonalon utazva Győrt elhagyva baloldalt percekig csodálhatjuk a pannonhalmi bencés apátság világörökségi épületegyüttesét, majd betérünk a Bakony meredek bércei közé, és hosszan követjük a Cuha-patak völgyét, három alagúton és több patakhídon is áthaladva. Zircet az arborétum és a ciszterci apátság mellett éri el a vonat. Eplény után frissen restaurált műemlék völgyhidakon és szűk ívek sokaságán át ereszkedünk le Veszprémbe. A vonalon kényelmes, tágas kocsik közlekednek, a lehúzható ablakokból gyönyörködhetünk a tájban és nagyokat szippanthatunk a beáramló erdőillatból.
Letölthető dokumentumokMéretDátum
PDF ikon Bakony napijegy 2023 - felhasználási feltételek448.45 KB2023.04.25.