Villányba és Magyarbólyra hosszabb szerelvénnyel közlekednek a vonatok

2021. szeptember 17. péntek, 12.45

Szeptember 17-én és 18-án tartják a Szüreti Nyitott Pincék elnevezésű rendezvényt Palkonyán. A várhatóan nagyobb utasforgalom miatt a Pécs–Villány–Magyarbóly vonalon a vonatok hosszabb szerelvénnyel közlekednek Villányba, illetve Magyarbólyra. A kishatárforgalmi korlátozások miatt egyes vonatokról Villányban, illetve Magyarbólyon másik szerelvényre kell átszállni, Pélmonostor felé motorvonatok közlekednek.  

A rendezvény egyik szlogenje „Gyertek vonattal, így nem kell sorsot húznotok, hogy ki legyen a sofőr!” Vasúton a borvidék több városából is könnyen elérhető Palkonya, így Pécsről, Villányból és Mohácsról is. További információk a rendezvényről:  http://palkonya.hu/palkonya-szureti-nyitott-pincek-2021-villanyi-borvidek/

Szeptember 13-tól a Pécs–Villány–Magyarbóly vonalon is egyes megállóhelyek előtt előre jelezni kell a leszállási szándékot. Az alacsonypadlós Desiro motorvonatok leszállásjelzésre is alkalmasak. A leszállásjelző nyomógombok az ajtólapok belső oldalán, a visszajelző lámpák az utastérben elhelyezett mennyezeti kijelzőkön találhatók. A vonatok a feltételes megállóhelyeken minden esetben megállnak, amennyiben a peronon vonatra várakozó személy tartózkodik. Olyan esetben is, amikor a mozdonyvezető nem tudja kétséget kizáróan megállapítani, hogy nincs le- vagy felszállni szándékozó utas, ha a szerelvényen a leszállásjelző berendezés meghibásodik vagy olyan vonat közlekedik, amire nincs telepítve.

MÁVINFORM