Utazás a Mohácsi Busójárásra

2023. február 15. szerda, 14.31 / Utolsó módosítás: 2023. február 17. péntek, 10.30
A Mohácsi Busójárás rendezvényre utazók könnyebb eljutása érdekében február 18-án és 19-én, szombaton és vasárnap a Pécs–Villány–Magyarbóly és a Villány–Mohács vonalon változás lesz a menetrendben. A menetrendtől eltérően a Magyarbolyról Pécsre 20:14-kor induló vonat utasainak Villány állomáson másik szerelvényre kell átszállniuk. A Mohácsról 19:50-kor induló vonat azonban Pécsig közlekedik, így az utasoknak Villányban nem kell átszállniuk másik vonatra.  

Horvátország felől is több vonattal juthatnak el Mohácsra, változott a menetrend, javult az átszállás, valamint a déli szomszédunk schengeni övezethez csatlakozása miatt megszűnt a határellenőrzés. Így a magyarbólyi határállomáson a tartózkodási idők csökkentek, ezért a Pécs–Villány–Magyarbóly–Pélmonostor (Beli Manastir) vonalon február 6-tól jelentősen módosult a menetrend, bővült a kishatárforgalmi vonatok száma, valamint a Villány―Mohács vonalon néhány vonat menetrendje kis mértékben változott.

A Volánbusz közvetlen járatokat indít a fővárosból Mohácsra: a „Busó-expressz járatok” február 18-án és 19-én – 1131-es jelzéssel – 7:05-kor, illetve 9:05-kor indulnak a budapesti Népliget autóbusz-állomásról. A Baranya vármegyei járásközpontból 15:35-kor és 18:35 kor indulnak a közvetlen járatok Budapestre, vasárnap pedig 17:35-kor is. A járatokon a Volánbusz belföldi díjszabása érvényes – kiegészítő jegy megváltása mellett. A tervezhető, kényelmes ülőhelyes utazás biztosítása érdekében a járatokon kötelező helyfoglalás van érvényben, ezért a szükséges menetjegyeket érdemes elővételben megvásárolni.

További információk – például a Szekszárd és Mohács között közlekedő, valamint a Volántourist által indított különjáratokról – itt találhatók.
A busójárással kapcsolatban a vasúti menetrend innen érhető el: https://www.mavcsoport.hu/sites/default/files/upload/page/v1_65-66_buso_0218_0219.pdf
A menetrendszerű vonatok közül is választhatnak. Az indulási idők elérhetők, illetve jegy is váltható a MÁV app segítségével, valamint az Elvira weboldalán (https://jegy.mav.hu/), vagy innen letölthető a menetrend: https://www.mavcsoport.hu/sites/default/files/upload/page/65-66_0120.pdf

MÁVINFORM