Újraindult a vonatforgalom Rákos és Pécel között

2019. szeptember 13. péntek, 07.17 / Utolsó módosítás: 2019. szeptember 13. péntek, 13.03

Frissítés 9:17-kor:

A vonatforgalom újraindult Rákos és Pécel között. A BKK 169E buszjáratán 9:30-tól már nem fogadják el a vasúti bérleteket. A péceli vonalon péntek délelőtt még késésekre kell számítani.

A Keletiből 9:10-kor elindult G80-as járat (3032-es vonat) már Pécelig közlekedik.

Pécelről az első vonat 9:23-kor indul a Keleti pályaudvar felé.


Előzmény:

Péntek délelőtt a péceli vonatok helyett pótlóbuszok viszik az utasokat Rákos és Pécel között, ezek a pótlóbuszok Rákos és Pécel között nem állnak meg. A vasúti bérleteket a BKK 169E buszjáratán elfogadják Pécel és Rákos vasútállomás között. Rákoscsaba, Rákoscsaba-Újtelep és Rákosliget állomás a 169E buszokkal érhető el. A 169E járatok a megszokott megállási rendjüktől eltérően megállnak Rákos vasútállomásnál is.
A Keleti pályaudvar és Rákos állomás között közlekednek az S80-as és G80-as vonatok. A péceli vonalon péntek délelőtt 30-60 perccel hosszabb eljutási idővel kell számolni.

Péntek reggel háromnegyed 7-kor Pécel állomás előtt egy G80-as vonat nem állt meg a számára a továbbhaladást tiltó jelzőnél, hanem csak 60 méterrel később állította meg a vonatot az automata vonatbefolyásoló berendezés. A Pécel állomásról a főváros felé induló S80-as vonatot megállították még a peron végénél. A két motorvonat egymástól biztonságos távolságra, 700 méterre megállt, az utasok nem voltak veszélyben. Az érintett vonatok utasait a katasztrófavédelem segítségével szállították le. A helyszínen vizsgálják az eset körülményeit, ezért a délelőtti órákban szünetel a vonatközlekedés Rákos és Pécel között.

A kényelmetlenségek miatt az utasok elnézését kéri a vasúttársaság.

MÁVINFORM