Tram-train közlekedési rend szerdától

2022. január 25. kedd, 19.20 / Utolsó módosítás: 2022. január 28. péntek, 00.15
Péntektől ismét közlekednek a vasútvillamosok az eredeti menetrend szerint a teljes vonalon.
https://www.mavcsoport.hu/mav-start/pentektol-ujra-menetrendhez-szukseges-mennyisegu-tram-train-jarmu-kozlekedik

Szerdán és csütörtökön érvényes közlekedési rend:

Január 26-án, szerdától a vasútvillamosok módosított rend szerint járnak. A tram-train járatok kétóránként Hódmezővásárhely vasútállomás és Szeged vasútállomás között, a teljes útvonalon közlekednek: a menetrend szerinti indulási idők alapján páratlan órában a Hódmezővásárhelyről, míg páros órában a Szegedről induló vasútvillamosokkal lehet átszállás nélkül utazni. A rákövetkező órában pótlóbusz és villamos közlekedik a tram-train helyett, egyszeri átszállással. Az utasoknak – főként a csúcsidőkben – a közúti menetidők és az átszállások miatt hosszabb eljutási idővel kell számolniuk.

Hódmezővásárhely vasútállomás – Szeged vasútállomás:

  • Hódmezővásárhely vasútállomásról minden páratlan óra 31-kor tram-train járat indul, mely a teljes útvonalon, Szeged vasútállomásig közlekedik.
  • Szeged vasútállomástól minden páros óra 38-kor tram-train járat indul, mely a teljes útvonalon, Hódmezővásárhely vasútállomásig közlekedik.

Hódmezővásárhely vasútállomás – Rókus vasútállomás – Szeged vasútállomás:

  • Hódmezővásárhely vasútállomásról minden páros óra 31-kor pótlóbuszok indulnak, melyek Szeged, Rókus vasútállomásig közlekednek. Rókusnál az érkező pótlóbuszokhoz a városi szakaszon pótlóvillamos csatlakozik, melyek várhatóan 15 perces késéssel érkeznek meg Szeged vasútállomáshoz.
  • Szeged vasútállomásról a minden páratlan óra 38-kor induló vasútvillamos helyett kb. 5 perces késéssel pótlóvillamos indul Szeged, Rókus vasútállomásig. Rókusnál az érkező pótlóvillamoshoz pótlóbuszok csatlakoznak, melyek Hódmezővásárhely vasútállomásig közlekednek. A hódmezővásárhelyi szakaszra a pótlóbuszok várhatóan 15-20 perces késéssel érkeznek meg.
  • A buszok Algyőn a 47-es főútnál, a vasútállomás bejárati út nevű autóbusz-megállóban állnak meg.
  • A buszok Hódmezővásárhelyen a Kossuth téri megállót nem érintik, helyette az utasok a Tóalj utcában lévő Hősök terei autóbusz-megállóban érik el a járatokat.

Teljes szakaszon elmaradó járatok:

  • Nem közlekednek a reggeli és délutáni, esti sűrítő járatok, amelyek Hódmezővásárhely vasútállomásról 6:46-kor, 15:08-kor, 17:08-kor és 19:08-kor, illetve Szegedről 14:01-kor, 16:01-kor, 18:01-kor indulnának.
  • A Szeged vasútállomásról 7:46-kor és 20:01-kor Rókus vasútállomásra, a Rókusról 13:42-kor Szeged vasútállomásra induló betétjáratok sem közlekednek.

A január 25-én, kedden érvényes közlekedési rendről itt olvashat.

Utasaink elnézését és türelmét kérjük!