Tárnok és Érd-felső között újraindult a vonatközlekedés

2018. május 12. szombat, 09.04 / Utolsó módosítás: 2018. május 12. szombat, 11.01

Frissítés: A hatósági intézkedést befejezték az Érd-felső–Tárnok közötti szakaszon, újraindulhatott itt a vonatközlekedés. A vonatközlekedés azért szünetelt szombat délelőtt, mert a Pécsről Budapest-Déli pályaudvarra tartó Tubes InterCity 8:35-kor elgázolt egy embert az Érd felső–Tárnok közötti szakaszon. A Budapest–Pusztaszabolcs vasútvonalon fokozatosan áll helyre a menetrendszerű vonatközlekedés.


Előzmény: A Pécsről Budapest-Déli pályaudvarra tartó Tubes InterCity 8:35-kor elgázolt egy embert Érd-felső és Tárnok között. hatósági intézkedések ideje alatt ezen a szakaszon nem közlekedhetnek a vonatok. 

A MÁV-START részére nem tudtak vonatpótló buszokat adni, ennek hiányában a Pusztaszabolcs-Budapest-Déli pályaudvar viszonylatú személyvonatok Érd-felső megállóhelyen fordulnak vissza, Tárnok állomást nem érintik. A vasúttársaság azt javasolja utasainak, hogy Érd-alsó és Érd-felső megállóhelyek között gyalog menjenek át. Érd-alsóról tudnak tovább utazni Budapest felé, Érd-felsőről pedig Pusztaszabolcs felé. 

A vasúttársaság a korlátozások miatt elnézést kér az utasoktól. Az arra utazóknak hosszabb eljutási idővel kell számolniuk.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM