Szombat esti vasúti helyzetkép a dunántúli vonalakon

2023. február 4. szombat, 20.12 / Utolsó módosítás: 2023. február 5. vasárnap, 07.08

Frissítés szombaton 20:15-kor:

A szombat reggeltől tartó szélviharok miatt számos dunántúli vasútvonalon alakultak ki jelentős fennakadások: fakidőlések miatt napközben több vonalszakaszon ideiglenesen leállt a vonatközlekedés. A vasúttársaság szakemberei a katasztrófavédelemmel közösen egész nap folyamatosan dolgoztak a károk helyreállításán.

Szombat este még az alábbi jelentősebb korlátozások vannak a Dunántúlon:

Budapest-Pécs vonal

A napközbeni fennakadások után fokozatosan áll helyre a menetrend, az esti órákban Vásárosdombó és Sásd között a biztosítóberendezés meghibásodása lassítja a közlekedést.

Dél-balatoni vonal

A napközben megrongálódott felsővezeték helyreállítása még tart, ezért éjszakáig Siófok és Balatonszemes között pótlóbuszok járnak, várhatóan hajnalra áll helyre a forgalom.

Dombóvár-Gyékényes vonal

A Somogyszob-Gyékényes szakaszon várhatóan szombat éjjel indulhat majd újra a forgalom, addig Kaposvár és Gyékényes között pótlóbuszok közlekednek, legalább 1-2 órával hosszabb az eljutási idő, mivel helyenként a közúton is korlátozások vannak.
Kaposvár és Somogyszob között több helyen a kidőlt fák eltávolítása és a felsővezeték-hálózat javítása hosszabb időt vesz igénybe, ezen a szakaszon várhatóan vasárnap késő délutánig pótlóbuszok fognak közlekedni, az átszállások miatt a Dombóvár-Gyékényes vonalon akár 60-90 perccel hosszabb eljutási időre kell számítani.

A délutáni órákban az Alföldön is több vasútvonalon voltak fennakadások fakidőlések miatt, estére ezeken helyreállt a menetrend. A Dunántúlon tovább folytatódik a helyreállítás a viharkárokban érintett szakaszon.

Előzmény:

Szombat reggeltől több dunántúli vasútvonalon is fakidőlések, felsővezetékszakadások akadályozzák a forgalmat, több szakaszon szünetel a közlekedés. A vonatok várakozásra kényszerülnek, helyenként pótlóbuszokra kell átszállni, az eljutási idő jelentősen megnő, akár többórás késések is kialakulhatnak.
A vasúttársaság kéri az utasoktól, hogy a meteorológiai riasztás miatt a katasztrófavédelem által közzétett felhívásnak megfelelően lehetőleg ne induljanak útra. A dunántúli vonalakon a vasúttársaság szakemberei a katasztrófavédelemmmel közösen folyamatosan végzik a kárelhárítást, de a vonatközlekedésben jelentős fennakadások vannak.

Utazás előtt mindenképp érdemes tájékozódni a MÁV honlapján, a MÁVINFORM Facebook oldalán vagy a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál.

MÁVINFORM