A szobi vonalon július 1-jétől változott a pótlóbuszok útvonala

2020. június 30. kedd, 16.52 / Utolsó módosítás: 2020. július 7. kedd, 09.41
Nagymaros-Visegrád és Zebegény között július 5-ig a vonatpótló hajók is közlekednek.

Frissítés július 2-án:

Július 3-tól Szob térségében a helyközi buszjáratok menetrendje módosul a vonatpótlókhoz való csatlakozás biztosítása érdekében.

332-es és 355-ös buszok:
A Szobról menetrend szerint minden óra 15 perckor induló buszok a Nagymaros felől érkező vonatpótlóra maximum 10 percet várakoznak.

350-es és 354-es buszok:
A Szobról menetrend szerint minden óra 23 perckor induló buszok a Nagymaros felől érkező vonatpótlóra maximum 7 percet várakoznak.

350-es buszok:
A Vác, autóbusz állomástól Szob felé minden járat 5 perccel korábban indul, hogy Szobon biztosítson csatlakozást a Nagymaros felé induló vonatpótlókhoz.


A 12-es főúton, Zebegénynél fél pályán már megindulhatott a közúti forgalom. Ennek köszönhetően július 1-jétől a Nagymaros és Szob között közlekedő pótlóbuszoknak nem kell Márianosztra felé kerülni, hanem a 12-es úton haladhatnak. A buszok csúcsidőben félóránként, azon kívül óránként közlekednek.

A pótlóbuszok menetrendje itt érhető el. 

A tájékoztató térkép itt tekinthető meg.

A pótlójáratok Nagymaroson és Szobon a vasútállomás elől indulnak, Zebegényben a vasúti megálló melletti parkolóban (a vasút-Petőfi tér-Pacsirta tér-Pacsirta utca-Pozonyi utca által behatárolt területen), Szob alsónál a közeli Volán buszmegállóban (Szob SZTK) állnak meg, a Dömösi átkelésnél nem állnak meg. A közúton – főként csúcsidőben – kialakuló esetleges torlódások miatt a pótlóbuszok menetideje is növekedhet.

Frissítés július elsején: A vonatpótló autóbuszok mellett Nagymaros-Visegrád és Zebegény, illetve visszaútban július 5-ig az ingyenesen igénybe vehető vonatpótló hajójáratok is közlekednek.

Térkép

Nagymaros és Szob között folyamatosan dolgoznak a június közepi esőzések során károsodott pályaszakasz helyreállításán. Munkagépekkel a görgetegfogó támfal mögül naponta 300 köbméter hordalékot termelnek ki, melyet vasúti teherkocsikkal szállítanak el a helyszínről. Dömösi átkelés nevű megállóhelynél az omlások során kb. 800 köbméternyi, 10-50 centiméteres darabokból álló kőtörmelék került a vasúti pályára, de a közutat és a kerékpárutat is megrongálta. Múlt héten megtisztították a kövektől, sártömegtől a vágányokat, hogy közlekedhessenek azok a munkagépek, szerelvények, amelyekkel a görgetegfogó támfal mögül termelik ki a hordalékot. A kanalas kotrógépek szabad mozgása céljából a felsővezetéket visszabontották. Az omlások következtében keletkezett károsodások helyreállítása hosszabb időt vesz igénybe, a személyszállító vonatok közlekedése ettől függően indulhat újra várhatóan – ideiglenesen – csak az egyik vágányon.

Korábbi tájékoztatás és fotók.

Letölthető dokumentumokMéretDátum
PDF ikon A pótlóbuszok menetrendje60.28 KB2020.06.30.