Szlovákia felől, a párkányi határon jelentős késésekkel érkeznek a nemzetközi vonatok

2023. augusztus 29. kedd, 09.52 / Utolsó módosítás: 2023. augusztus 30. szerda, 08.02
Frissítés: Korlátozásokkal megindult a vonatközlekedés Szlovákiában, Érsekújvár és Párkány között. A Párkány felől érkező nemzetközi vonatoknál továbbra is jelentős késésekre kell számítani. A Budapestről induló Pozsony felé tartó vonatok Párkánytól jelentős késéssel közlekednek tovább.

Előzmény: Az éjszakai vihar komoly károkat okozott a vasúti közlekedésben Szlovákiában. Párkány és Érsekújvár között több helyen fa dőlt a vasúti pályára, a felsővezeték is megrongálódott. Ezért azon a szakaszon jelenleg nem közlekedhetnek a vonatok. Várhatóan kedd délelőtt dízelmozdonyokkal egy vágányon megindulhat a vonatforgalom. A helyreállításig jelentős késésekre kell számítani a Szlovákia felől a párkányi határállomáson át érkező nemzetközi vonatoknál.   

  • a Breclav felől érkező, Vácról 8 órakor a Nyugati pályaudvarra továbbinduló Metropol EuroNight (EN 477) 300 perces késéssel várható a határállomásra.
  • a Brno felől érkező, Szobról 11:38-kor a Nyugati pályaudvarra továbbinduló Metropolitan EuroCity (EC 273) 60 perc késéssel várható a határállomásra.

MÁVINFORM