Szatymaz és Szeged között megindulhatott a forgalom

2019. szeptember 9. hétfő, 15.22 / Utolsó módosítás: 2019. szeptember 10. kedd, 05.48
 
Frissítés:
 
Hajnali három órára, a kiskundorozsmai állomáson eltávolították a heves vihar miatt a felsővezetékre került faágakat. A felsővezetékeket ismét visszakapcsolták. Így további fennakadásokat, késéseket nem okoz. Felárat ismét fizetni kell a Cegléd-Szeged közötti InterCity-ken.
 
Frissítés 18:50-kor:
 
Szatymaz és Kiskundorozsma között 18:30-tól már közlekedhetnek a villanymozdonyok is, Kiskundorozsma állomáson a felsővezetékre került faágak eltávolításával csak az éjszakai órákra végeznek a szakemberek.
Hétfőn este még 30-90 perces késésekre kell számítani, a menetrend éjszaka állhat helyre a szegedi fővonalon.
A Szegedről menetrend szerint 18:11-kor Kiskunfélegyházára induló személyvonat (7011-es vonat) nem közlekedik.
A Hirös InterCity (IC 701) Szegedtől Kiskunfélegyházáig Kiskundorozsma kivételével minden állomáson és megállóhelyen megáll.

Frissítés 18 órakor:

Szatymaz és Kiskundorozsma között, 17:15-kor dízelvontatással megindulhatott a forgalom, de tart a gallyak eltávolítása a vezetékekről. Még pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A kialakult 60-120, esetenként 120-150 perces késések fokozatosan csökkennek, éjszaka állhat helyre a menetrend a Budapest-Cegléd-Szeged vonalon.


 
Előzmény:

A Budapest-Cegléd-Szeged vonalon, Szatymaz és Kiskundorozsma állomás között a délutáni vihar miatt több helyen faágak kerültek a felsővezetékre, ezért hétfőn 15 órától nem lehetséges a vonatközlekedés ezen a szakaszon. Szatymaz és Szeged között pótlóbuszok viszik az utasokat, a szegedi vonalon 60-150 perccel hosszabb eljutási idővel kell számolni éjszakáig. 

Az InterCity vonatok Cegléd és Szeged között felármentesen vehetőek igénybe.

A késések miatt a vasúttársaság az utasok megértését kéri.

MÁVINFORM