Soroksár és Dunaharaszti között újraindult a forgalom

2020. október 18. vasárnap, 04.15 / Utolsó módosítás: 2020. október 18. vasárnap, 15.35

Frissítés 15:35-kor:

Befejezték a szivárgó tartálykonténer átfejtését a soroksári konténerterminálon, a katasztrófavédelem engedélyezte a vonatközlekedés újraindítását a Soroksár és Dunaharaszti közötti szakaszon. Már nem kell pótlóbuszokra átszállni, a kunszentmiklósi vonalon késő délután fokozatosan áll helyre menetrend.

A korlátozás után először a teljes útvonalon, átszállás nélkül közlekedő vonatok irányonként:
- a Kelebiáról a Keleti pályaudvarra tartó 7925-ös személyvonat
- a Keleti pályaudvarról 15:20-kor Kunszentmiklós-Tassra indult S25-ös járat (3726-os vonat)


Frissítés 11:30-kor:

A katasztrófavédelem szakemberei megkezdték a veszélyes anyag tartálykocsikba való átfejtését. A forgalom várhatóan vasárnap este indulhat újra Soroksár és Dunaharaszti között.


Előzmény:

Szombatról vasárnapra virradó éjszaka a katasztrófavédelem leállította közlekedést a kunszentmiklósi vonal Soroksár és Dunaharaszti közötti szakaszán. Már az első hajnali járatindulástól kezdve Soroksár és Dunaharaszti között pótlóbuszokra kell átszállni, az előzetes tájékoztatás szerint ez a közlekedési rend egész vasárnap érvényben marad. A kunszentmiklósi vonalon az átszállások miatt 15-30 perccel hosszabb eljutási időre kell számítani.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a soroksári konténerterminálon egy korábban közúton érkező tartálykonténerből veszélyes anyag szivárog, ezért annak átfejtéséig 150 méteres körzetében megtiltották a vonatközlekedést. A MÁV vegyi elhárító egysége és a katasztrófavédelem szakemberei dolgoznak a helyszínen a veszélyhelyzet megszüntetésén.

A Dunaharaszti zónabérlettel rendelkező utasok más útvonalat is választhatnak: az új termék Budapest-bérlettel a Dunaharasztin megálló vonatokon Soroksártól; a 632-es, 633-as, 654-es, 655-ös, 656-os, 660-as és 661-es Volánbusz-járaton, továbbá a H6-os HÉV-en Milleniumteleptől Dunaharaszti külsőig Budapest-bérlet nélkül is érvényes. 

MÁVINFORM