Sárbogárd–Dombóvár között felújítás miatt vonatpótlók

2017. július 18. kedd, 06.28 / Utolsó módosítás: 2017. augusztus 2. szerda, 11.13

Frissítés: 07.31. 15:30

Az InterCity járatok és az IC pótló buszok augusztus 1-jétől 0 Ft-os, díjmentes pót- és helyjeggyel vehetők igénybe. A díjmentes pót- és helyjegyet meg kell váltani az állomási jegypénztárakban!

Amennyiben augusztus 1-jét megelőzően elővételben váltotta meg az IC pót- és helyjegyét, akkor azt a pénztárban a MÁV-START visszatéríti és helyette díjmentes IC pót- és helyjegyet állít ki.

Ha az elővételben váltott IC pót- és helyjeggyel kezdi meg az utazását, akkor a jegykezelés alkalmával a vonatok fedélzetén igazolást ad a vasúttársaság jegyvizsgálója, amellyel együtt az eredeti felárat kezelési költség felszámítása nélkül vissza lehet téríttetni.

Amennyiben az utas az igénybe venni kívánt vonatra szóló, érvényes díjmentes pót- és helyjegy nélkül száll fel, részére pótdíj felszámítása mellett állítjuk ki a felárat. 


Előzmény:

 

Augusztus 31-ig pályafelújítások miatt a személyvonatok helyett Sárbogárd és Keszőhidegkút-Gyönk, az Inter-City vonatok helyett Sárbogárd és Dombóvár között vonatpótló buszok szállítják az utasokat.

A Gemenc expressz vonatok kiindulási- és célállomása a Déli pályaudvar, a Keleti helyett. A személyvonatok pótlóbuszai a rétszilasi állomást nem érintik, helyette Rétszilas alsó megállóhelynél állnak meg. A vágányzár ideje alatt a Kvarner nemzetközi vonatpár kerülő útirányon, Budapest–Székesfehérvár–Nagykanizsa–Gyékényes érintésével közlekedik.

A Dunaújváros–Simontornya között közlekedő személyvonatok Dunaújváros és Cece között járnak, Cece és Simontornya között vonatpótló autóbuszok viszik az utasokat. 

A vasúttársaság kéri utasait, hogy figyeljék az állomásokon kihelyezett hirdetményeket és útbaigazító táblákat, térképeket, valamint a hangos utastájékoztatást. A módosított menetrend a MÁV-csoport (www.mavcsoport.hu) honlapján, a vágányzári hírek között érhető el. Továbbá az utasok tájékozódhatnak a Vonatinfó alkalmazásban és a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál is a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon. Telekom-hálózatból hívhatják a +36 (30) 499 4999-es, Telenor-hálózatból a +36 (20) 499 4999-es, Vodafone-hálózatból a +36 (70) 499 4999-es számot.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM