Rákospalota-Újpestnél megjavították a felsővezetéket

2019. augusztus 30. péntek, 09.25 / Utolsó módosítás: 2019. augusztus 30. péntek, 15.33
Frissítés 13:50-kor: Rákospalota-Újpestnél 13:45-kor fejezték be a felsővezeték megjavítását. A napközbeni korlátozásokat feloldották, a menetrendszerű vonatközlekedés fokozatosan áll helyre a Budapest–Vác és a Budapest–Veresegyház–Vác vonalon. Javasoljuk, hogy tájékozódjanak a térképes információs linken: http://vonatinfo.mav-start.hu/

Frissítés 11:30-kor: Rákospalota-Újpest és Dunakeszi között már mindkét vágányon közlekednek a vonatok, ahogy Fót felé is, ott korábban megindult a vonatforgalom. Még dolgoznak Rákospalota-Újpesten a megrongálódott felsővezetéki szakasz kijavításán. 

Egyelőre – várhatóan a délutáni óráktól – a váci S70-es vonatok kimaradnak  a menetrendből, a zónázó vonatok minden állomáson és megállóhelyen megállnak. Hosszabb menetidővel még számolni kell a délutáni órákban is a Budapest–Vác és a Budapest–Veresegyház–Vác vonalon utazóknak.

Javasoljuk, hogy tájékozódjanak a térképes információs linken: http://vonatinfo.mav-start.hu/


Frissítés: Fót felé megindul a vonatközlekedés, nem lesznek pótlóbuszok! A vonatok viszont 50-60, esetenként ennél is több késéssel közlekednek.


Rákospalota-Újpest állomáson megrongálódott a felsővezeték, amikor a Nyugatiból Vácra tartó S70-es vonat áramszedője letörött kihaladás közben. Emiatt Rákospalota-Újpest és Dunakeszi között az egyik vágányon, továbbá Rákospalota-Újpest 4-től a 8-as vágányán nem közlekedhetnek a vonatok. Mindez lelassítja a vonatközlekedést, az arra utazók 40-50 perccel, esetenként többel is hosszabb menetidőre számíthatnak. Fót felé viszont egyelőre szünetel a vonatközlekedés. 

A helyreállítás várhatóan két órahosszát vesz igénybe. Ez idő alatt a váci S70-es vonatok kimaradnak a menetrendből, a zónázó vonatok minden állomáson és megállóhelyen megállnak. 


Új hír:

A VOLÁNBUSZ biztosít pótlóbuszt, amely Rákospalota-Újpest és Fót között, illetve vissza szállítja az utasokat, Vác felé a vonatok 30-40 perces késésekkel közlekednek várhatóan.

MÁVINFORM