Rákospalota-Újpesten II. világháborús bombát találtak - hatástalanítás szombaton délelőtt

2019. július 10. szerda, 21.25 / Utolsó módosítás: 2019. július 12. péntek, 16.52

Bomba Rákospalota-Újpesten

Frissítés: 

Szerda este Rákospalota-Újpest állomás vágányfelújítási munkálatai közben éles, II. világháborús bombát találtak. A hatóság tájékoztatása szerint a robbanószerkezetet 13-án, szombaton 9 és 13 óra között hatástalanítják és szállítják el. Addig továbbra is közlekednek a vonatok a Budapest-Vác-Szob vonalon.

Várhatóan szombaton 9-től 11 óráig még áthaladhatnak a vonatok Rákospalota-Újpest állomáson, de nem állhatnak meg. 11 órától a bomba eltávolításáig, várhatóan 13 óráig szünetel majd a vonatforgalom is. Ekkor pótlóbuszok szállítják az utasokat Dunakeszi és Rákosrendező, valamint a veresegyházi vonal esetében meghosszabbítják a jelenleg is közlekedő pótlóbuszok útját Rákosrendező és Veresegyház között. Ez utóbbi vonal Rákospalota-Újpest és Veresegyház közötti szakaszán pályakarbantartás miatt járnak pótlóbuszok.

Az intézkedési terv és a pótlóbuszok közlekedési rendjének elkészítése folyamatban van; elkészülte után a vasúttársaság azonnal közli az utasokkal a hírt a honlapján, illetve a közösségi oldalán.

Előzmény:

Szerda este Rákospalota-Újpest állomás vágányfelújítási  munkálatai közben éles, II. világháborús bombát találtak.  A hatóság tájékoztatása szerint a robbanószerkezetet előreláthatóan csütörtökön hatástalanítják, amely akár három órát is igénybe vehet.  

Napközben emiatt várhatóan le kell majd zárni Rákospalota-Újpest állomást a vonat- és utasforgalom elől, a vonatközlekedést jelentősen korlátozni kell a Budapest–Vác–Szob és a Budapest–Veresegyház–Vác vonalon. A pontos részleteket a tűzszerészeti szolgálat és a rendőrség határozza meg, a vasúttársaság pedig az ismeretek birtokában kidolgozza a vonatforgalmi korlátozásokat, az utasok elszállítását.

Amint a pontos intézkedési terv elkészül a vasúttársaság azonnal közli az utasokkal a hírt a honlapján, illetve a közösségi oldalán.

MÁVINFORM