Rákospalota–Újpest állomásról szombat délre elszállították a bombát

2019. július 12. péntek, 16.51 / Utolsó módosítás: 2019. július 13. szombat, 12.15

Frissítés:

Délre befejezték a Magyar Honvédség tűzszerészei a bomba hatástalanítását és elszállítását, így megindulhatott a vonatforgalom. Az úton lévő pótlóbuszok hamarosan beérkeznek a célállomásukra, és már nem kell buszokra átszállni a szobi vonalon.

A veresegyházi vonalon pályakarbantartás miatt továbbra is pótlóbuszok szállítják az utasokat Rákospalota-Újpest és Veresegyház között. A Budapest-Vác-Szob és a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon szombat délután még 10-30 perccel hosszabb menetidőkre lehet számítani.

Előzmény:

Szombat délelőtt hatástalanítják a Magyar Honvédség tűzszerészei a budapesti Rákospalota-Újpest vasútállomásnál megtalált második világháborús bombát, emiatt a hatástalanítás ideje alatt a szobi vasútvonal Dunakeszi és Rákosrendező közötti szakaszán, valamint a veresegyházi vonal Rákosrendező–Veresegyház szakaszán pótlóbusz szállítja az utasokat.

Szerda este Rákospalota-Újpest állomás vágányfelújítási munkálatai közben éles, II. világháborús bombát találtak. A hatóság tájékoztatása szerint a robbanószerkezetet 13-án, szombaton 9 és 13 óra között hatástalanítják és szállítják el. Addig továbbra is közlekednek a vonatok a Budapest–Vác–Szob vonalon.

Várhatóan szombaton 9-től 11 óráig még áthaladhatnak a vonatok Rákospalota-Újpest állomáson, de nem állhatnak meg. 11 órától a bomba eltávolításáig, várhatóan 13 óráig szünetel majd a vonatforgalom is. Ekkor pótlóbuszok szállítják az utasokat Dunakeszi és Rákosrendező között mindkét irányban. A Nyugati pályaudvar és Rákosrendező között vonatok szállítják az utasokat.

Budapest–Vác–Szob vonal

A pótlóbuszok megállási helyei:

Dunakeszi, Dunakeszi-alsó, Rákospalota-Újpest (állomás mellett, Szilágyi utca), Rákosrendező (Teleki Blanka utca).

Istvántelek állomáshoz a menetidő jelentős meghosszabbodása miatt nem térnek be a pótlóbuszok.

Várhatóan alábbi vonatok helyett járnak pótlóbuszok

Vácról Budapestre tartó S70-es és Szobról Budapestre tartó Z70-es vonatok esetében:

2425 számú vonat, Dunakeszire érkezik 10:53-kor,

2435 számú vonat, Dunakeszire érkezik 11:23-kor, 

2315 számú vonat, Z70-es vonat Szobról Dunakeszire érkezik 11:38-kor,  

2445 számú vonat, Dunakeszi érkezik 11:53-kor.

Budapestről Vácra (S70-es), illetve Szobra (Z70-es) vonatok esetében:

2334 számú Z70-es vonat, Rákosrendezőre érkezik 11:11-kor,  

2434 számú S70-es vonat, Rákosrendezőre érkezik 11:19-kor,

2444 számú S70-es vonat, Rákosrendezőre érkezik 11:49-kor,

2344 számú Z70-es vonat Rákosrendezőre érkezik: 12:11-kor.

Nemzetközi forgalomban – a tervezett időszakban – csak a Nyugati pályaudvarról Prágába 11:40-kor induló EC276-os számú Metropolitan EuroCity érintett, ami késéssel közlekedik majd.

Budapest–Veresegyház–Vác vonal

A veresegyházi vonal esetében a lezárás idejére meghosszabbítják a jelenleg is közlekedő pótlóbuszok útját Rákosrendező és Veresegyház között. Rákospalota-Újpest és Veresegyház közötti szakaszán pályakarbantartás miatt szállítják az utasokat pótlóbuszok.

        További információk a kiürítésről:

http://www.kormanyhivatal.hu/hu/budapest/hirek/vilaghaborus-bombat-hatastalanitanak-szombaton-rakospalota-ujpesten-az-erintett-teruletet-lezarjak-es-kiuritik

MÁVINFORM