Pünkösdi változások a vasúti menetrendben

2016. május 15. vasárnap, 00.39 / Utolsó módosítás: 2016. május 15. vasárnap, 00.40

A pünkösdi ünnep miatt a hosszú hétvégén változik a vonatok közlekedési rendje. A sorban állás elkerülése érdekében érdemes elővételben megváltani a vasúti jegyeket, vagy az internetes jegyvásárlást választani. 

A vonatok május 15-én, pünkösdvasárnap az ünnepnapi, május 16-án, pünkösdhétfőn a vasárnapi menetrend szerint közlekednek. Május 17-én már a megszokott munkanapi menetrend érvényes.

Az ünnep alatt várható utasforgalmi igényekhez igazodva a MÁV az összes rendelkezésére álló üzemképes járművét felhasználja a szerelvényekben. A helyfoglalások figyelembe vételével a lehetőségekhez képest az InterCity vonatokhoz plusz kocsikat is kapcsol a vasúttársaság.

A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a MÁV-START azt javasolja utasainak, hogy a menetjegyeket és a helyjegyeket az ünnep előtt elővételben váltsák meg, illetve vegyék igénybe az internetes jegyvásárlás és az otthoni menetjegynyomtatás lehetőségét is, a https://jegyvasarlas.mav-start.hu/eTicketV2/ weboldalon keresztül.

Mindezekről bővebb tájékoztatás a http://www.mavcsoport.hu/ honlapon olvasható, illetve a helyi tarifával hívható MÁVDIREKT vonalon, a 06 (40) 49-49-49-es telefonszámon kérhető.

Budapest, 2016. május 12. 

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG