Az osztrák vasúton szigorított szabályok léptek életbe

2021. január 18. hétfő, 19.14 / Utolsó módosítás: 2021. február 5. péntek, 05.39
Az osztrák vasút (ÖBB) tájékoztatása szerint január 25-től a vonatokon és az állomásokon is kötelező az FFP2 maszk használata, az egymástól tartandó kötelező távolságot pedig 2 méterre növelték.
Az eddig is érvényben lévő belépési szabályokon túlmenően regisztrációs kötelezettség lépett életbe mindenki számára, aki Ausztriába belép, kivéve azokat, akik a beutazási korlátozások alól eddig is kivételt képeztek, pl. ingázók, tranzitálók, a halaszthatatlan családi okból (pl. temetés) beutazók.

A regisztrációra a következő linken van lehetőség, angol és német nyelven: 

A határátlépéskor a regisztrációkor kapott, QR kódot tartalmazó visszaigazolást kell elektronikusan vagy kinyomtatva bemutatni. Amennyiben az utazó számára az elektronikus kitöltés nem lehetséges, a jogszabály E vagy F mellékletét kell kitöltve bemutatni és az az illetékes hatóságnak továbbításra kerül. 

Kérjük, hogy utazás előtt mindenképpen nézzenek utána az aktuális szabályozásnak a Konzuli szolgálat honlapján: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?ausztria  

Külföldi utazása előtt kérjük, hogy mindenképpen tájékozódjon az egyes országokban érvényes szabályokról a Konzuli Szolgálat honlapján, különös tekintettel a beutazási korlátozásokra, valamint az előzetes regisztráció, a maszkviselés és távolságtartás szabályaira. Amennyiben utazása a beutazási feltételek nem teljesítése miatt hiúsul meg, a nemzetközi menetjegyek visszatérítése vagy kártérítés nem kérhető.

 

térkép