Nem közlekedik a H7-es HÉV két novemberi hétvégén

2018. november 15. csütörtök, 10.08 / Utolsó módosítás: 2018. november 22. csütörtök, 08.17

November 17-én és 18-án, valamint 24-én és 25-én a HÉV-ek helyett H7-es jelzéssel pótlóbusz közlekedik a Boráros tér és a Szent Imre tér között. Az autóbusz a Boráros térnél a 23E jelzésű autóbusz felszállóhelyéről indul, majd a Soroksári út – Kvassay Jenő út – Weiss Manfréd út – Kossuth Lajos utca – Szent Imre tér útvonalat járja be. A Szent Imre térnél a Kossuth Lajos utcán (a buszvégállomásnál) és a HÉV-állomás mellett lehet felszállni a pótlóbuszra. A kimaradó megállók – Karácsony Sándor utca, Csepel – megközelítése a Szent Imre tértől egyéb járatainkkal lehetséges.

A jelölt időszakban a Szigetszentmiklós felé közlekedő 38-as buszcsalád járatainak egyes kora reggeli és késő esti indulásai – a csatlakozások biztosítása érdekében – pár perccel későbbre tolódnak.

Nem közlekedik a H7-es HÉV két novemberi hétvégén

Díjszabás:

A H7-es HÉV-vel párhuzamosan közlekedő BKK-autóbuszjáratok a vágányzár ideje alatt pótlóbusznak minősülnek a Szent Imre tér és a csepeli HÉV-végállomás között, az alábbiak szerint:

  • a 38-as, 38A, 138-as, 238-as autóbuszok Csepel, Szent Imre tér és Csepel H között,
  • a 35-ös és 36-os autóbuszok a Szent Imre tér felől a Szent Imre tér és a Völgy utca között, a Szent Imre tér felé pedig a Kossuth Lajos utca (Völgy utca) és a Szent Imre tér között,
  • a 148-as és 152-es autóbuszok a Szent Imre tér felől a Szent Imre tér és a Széchenyi István utca, a Szent Imre tér felé pedig a II. Rákóczi Ferenc út és Szent Imre tér H között,
  • a 151-es autóbusz a Szent Imre tér felől a Szent Imre tér és a Széchenyi István utca, Szent Imre tér felé a Kossuth Lajos utca és Szent Imre tér H között,
  • a 159-es autóbusz Csepel, Szent Imre tér és a Völgy utca között.

A kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A H7-es jelzésű pótlóbuszról a fent említett autóbuszokra vagy ellenkező irányban történő átszállásoknál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számháló nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számhálóval ellátott, egy darabból álló átszállójegyet ilyen esetben nem kell újra kezelni, mivel az mindkét végén számhálóval rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

Kérjük, kísérje figyelemmel kihelyezett tájékoztatóinkat, a menetrendekért pedig látogasson el a MÁV-HÉV vagy a BKK weboldalára oldalra, vagy használja a BKK FUTÁR utazástervezőt!

MÁVINFORM