A Nagymaros-Szob közötti lezárt vágányt vasárnap este visszaadták a vonatforgalom számára

2019. augusztus 8. csütörtök, 06.03 / Utolsó módosítás: 2019. augusztus 11. vasárnap, 19.31
FRISSÍTÉS 2019. augusztus 11-én: Nagymaros és Szob között visszaadták a vonatforgalom számára a jobb vágányt augusztus 11-én, vasárnap este hat órakor. A vonatok immár mindkét vágányon közlekednek azon a vonalszakaszon. Ennek eredményeként nem kell korlátozni a Budapest-Szob közötti vonatok menetrendjét, helyreáll a menetrend a vonalon. 

Július 27-én délelőtt a szobi vonalon Dömösi átkelés megállóhely közelében zárták le az egyik vágányt egy 400 méteres szakaszon, mert a vihar után lezúduló csapadék nagy mennyiségű sarat és hordalékot mosott a vasúti pályára. A vágányra került hordalék eltávolítását a vasúttársaság nagy erőkkel végezte el, annak érdekében, hogy a vonatforgalom megindulhasson a hordalék miatt lezárt vágányon.


Közlekedési rend augusztus 7-től: 

Az egyvágányos közlekedés miatt a menetrendben a következő változások lesznek, várhatóan augusztus 12-ig, a pálya helyreállításáig. 
Munkanapokon Nagymaros és Szob között nem közlekedik
a Nyugati pályaudvarról Szobra 6:15-kor, 14:25-kor, 16:25-kor és a Szobról Budapest-Nyugati pályaudvarra 4 órakor, 6:55-kor, 7:55-kor, 18:55-kor induló vonat. 
Vasárnap nem közlekedik Nagymaros és Szob között a Nyugati pályaudvarról Szobra 0:52-kor, 6:15-kor induló vonat.
A Nyugatiból induló vonatok 15-20 perc késéssel érkeznek Szobra. 

 

Frissítés augusztus 1-jén 12:30-kor:

Folyamatosan dolgoznak a sárral és hordalékkal elöntött pályaszakasz helyreállításán a szakemberek. A munka jelenlegi fázisában a víz kiszivattyúzását végzik a vasúti pályatestből, ezt követi majd speciális kotrógépekkel a közel 4000 köbméter sár és iszap eltávolítása. Az ágyazat tisztítása után a vágány szabályozása is szükséges a forgalom újraindításához.
A kármentesítés és helyreállítás ideje alatt a munkaterület mellett a másik vágányon a vasúti forgalom folyamatos. A lezárt szakaszon várhatóan augusztus közepén indulhat meg a vonatközlekedés.

Július 27-én délelőtt a szobi vonalon Dömösi átkelés megállóhely közelében az egyik vágányt egy 400 méteres szakaszon le kellett zárni a forgalom elől, mert a vihar után lezúduló csapadék nagy mennyiségű sarat és hordalékot mosott a vasúti pályára. A vágányra került hordalék eltávolítása több napig eltart, addig Nagymaros és Szob állomás között csak egy vágányon, sebességkorlátozással közlekedhetnek a vonatok, a menetidő 10-20 (esetenként 30-50) perccel megnő ezen a szakaszon. Előfordulhat, hogy bizonyos vonatok csak Nagymarosig közlekednek Szob helyett, illetve Nagymarosról indulnak. Kérjük, tájékozódjanak a Vonatinfón: http://vonatinfo.mav-start.hu/ 

Nagymaros és Szob között nagy mennyiségű hordalék került a vasúti pályára

Nagymaros és Szob között több napot vesz igénybe a hordalék eltávolítása a vasúti pályáról

MÁVINFORM