Nagymaros és Szob között pótlóbuszok közlekednek - bizonytalan ideig

2020. június 18. csütörtök, 14.47 / Utolsó módosítás: 2020. június 21. vasárnap, 22.57
Frissítés 06.19-én, pénteken 21:40-kor: Szombat hajnaltól a vonatpótlók a Nyugati pályaudvarról érkező vonatokhoz csatlakozva, minden óra 56-kor indulnak Nagymarosról Szobra. Szobról Nagymarosra, minden óra 18-kor indítják a pótlóbuszokat, ahol csatlakoznak a Nyugati pályaudvarra induló vonatokhoz. Szobról Zebegénybe, minden óra 55-kor megy pótlóbusz, Zebegényről pedig Szobra, minden óra 05-kor, csatlakoznak a nagymarosi  vonatpótlókhoz. A Szobról Nagymarosra induló pótlóbuszok megvárják a Zebegény felől érkező csatlakozó buszokat. Az első pótlóbusz Szobról Nagymarosra 3:30-kor indul, a következő 4:23-kor, majd 5: 18-kor, ezt követően napközben minden óra 18. percében. Az utolsó pótlóbusz Szobról 23:23-kor indul, Nagymarosról 0:14-kor indul tovább Budapestre, a Zebegény, Szob alsó és Szobról érkező utazó utasokat szállítja el a Nyugati pályaudvarra, Nagymarostól csak leszállás céljából áll meg. A menetrendi keresőben egyelőre az alapmenetrendi adatok jelennek meg, amelyek nem tükrözik a Nagymaros-Szob-Nagymaros közötti vonatpótlást.  A pótlóbuszok menetrendje letölthető a mellékletből. Részletek: https://www.mavcsoport.hu/mav-csoport/megkezdtek-nagymaros-szob-kozotti-serult-palyaszakasz-helyreallitasat

Frissítés csütörtökön 11:40-kor: Nagymaros és Szob között a 12-es főút lezárása miatt a pótlóbuszok kerülő útvonalon (Kóspallag-Márianosztra felé) közlekednek, menetidejük irányonként általában 40-45 perc ezen a szakaszon. A közúti torlódások miatt esetenként ennél hosszabb menetidő is előfordulhat. A buszok Nagymaroson és Szobon is a vasútállomás elől indulnak, Dömösi átkelés, Zebegény és Szob alsó megállóhelyet nem érintik. 

Szob és Zebegény között külön pótlójárat közlekedik, Szob alsónál a közeli Volán buszmegállóban (Szob, SZTK), Zebegényben a vasúti megálló melletti parkolóban áll meg.
A vonatok Nagymaros és a Nyugati pályaudvar között menetrend szerint közlekednek. A vasúttársaság javasolja a Nagymaros-Szob közötti szakaszról utazóknak, hogy a megszokotthoz képest legalább egy órával korábban induljanak el, mert a közúti fennakadások miatt a pótlóbuszok menetideje jelentősen megnövekedhet.


Frissítés szerda este:

Este újabb kő- és sárlavina árasztotta el a vágányokat a Szent Mihály-hegyről, a Dömösi átkelésnél. Ezúttal már a 12-es főutat is eltorlaszolta, járhatatlanná vált. Emiatt a pótlóbuszok Szob és Nagymaros között - Zebegény érintése nélkül - kerülőúton, hosszabb menetidővel közlekednek. Zebegényre Szobról külön térnek be és mennek vissza Szob, majd Nagymaros felé.
Az újabb károk felmérése még tart, és a helyreállítás módjáról és megkezdéséről, az ütemezéséről csütörtökön dönt a vasúttársaság. 24 órás helyszíni ügyeletet is szervez a MÁV, hogy az esetleges újabb omlást azonnal észleljék, és megtegyék a szükséges intézkedéseket.

Frissítés szerda késő délután:

A 12-es számú főutat sárlavina miatt lezárták, ezért Szob és Nagymaros között kerülő útvonalon, hosszabb menetidővel közlekednek a pótlóbuszok szerda este.

Előzmény:

Nagymaros és Szob között, mintegy kétszáz méter hosszan nagy mennyiségű hordalék, sár és víz zúdult mindkét vágányra az elmúlt napok esőzése miatt. Az utasok biztonságának garantálása érdekében ma 12:50-től - bizonytalan ideig - szünetel a vonatforgalom. A MÁV-START pótlóbuszokat rendelt, amelyek Nagymaros és Szob között szállítják az utasokat. Az átszállások miatt 10-20 perccel hosszabb eljutási időre lehet számítani.

A vasúttársaság szakemberei még vizsgálják, hogy mikorra tudják legalább az egyik vágányról eltávolítani a hordalékot, hogy megindulhasson a vonatközlekedés.

Utasaink elnézését és türelmét kérjük!

Sárlavina

Sárlavina

Esti sárlavina

Esti sárlavina

Esti sárlavina

Esti sárlavina

MÁVINFORM

Letölthető dokumentumokMéretDátum
Fájl vonatpotlo_autobusz_kozlekedese_a_70_szamu_vonalon_2020.06.19.-tol.xlsx21.54 KB2020.06.21.