A miskolci vonalon fokozatosan áll helyre a menetrend

2019. augusztus 9. péntek, 16.03 / Utolsó módosítás: 2019. augusztus 9. péntek, 19.05

Frissítés: A helyszínelést befejezték Hort-Csánynál, így újraindult a vonatközlekedés 18:22-tól a Hatvan–Hort-Csány–Vámosgyörk vasútvonalon. A menetrendszerű vonatforgalom fokozatosan állhat helyre, de  mai napon a vonatfeltorlódások miatt még hosszabb lesz ez eljutási idő Budapest és Miskolc között.  Az esemény miatt az érintett állomásokon az utasoknak ásványvizet oszt a vasúttársaság.

Korábban a vasúttársaság közölte:

Eddig tisztázatlan okból Hort-Csány állomáson két InterCity vonatot meg kellett állítani, mintegy 1000 méterre egymástól. A Hatvan felől Miskolcon át Nyíregyházára tartó Rózsa InterCity lassú sebességgel haladt ki az állomásról, mikor a mozdonyvezető látta, hogy a váltó nem a megfelelő irányba áll, ezért megállította a vonatot. A Miskolc felől Hatvanba tartó Borsod InterCity-t egy kilométerre az állomástól megállították a helyzet tisztázásig. A megállás után meggyőződtek a biztonsági feltételekről és a Miskolcról közlekedő IC vonat mozdonyvezetője engedélyt kapott arra, hogy óvatosan – az utasok könnyebb leszállása céljából – tovább menjen Hort-Csány állomás bejárati jelzőjéig. Ott meg is állt, mintegy 250 méterre a másik álló vonattól, még a váltókörzeten kívül, veszély nem volt. A két IC vonat utasait biztonságosan a Katasztrófavédelem segítségével szállították át autóbuszokra. A vizsgálatok alapján történik meg a felelősség megállapítása, a baleset körülményeinek tisztázása.


Előzmény: Eddig tisztázatlan okból Hort-Csány állomáson két InterCity vonatot meg kellett állítani, mintegy 1000 méterre egymástól. A Hatvan felől Miskolcon át Nyíregyházára tartó Rózsa InterCity lassú sebességgel haladt ki az állomásról, mikor a mozdonyvezető látta, hogy a váltó nem a megfelelő irányba áll, ezért megállította a vonatot. A Miskolc felől Hatvanba tartó Borsod InterCity-t egy kilométerre az állomástól megállították a helyzet tisztázásig.

A vonatközlekedés Hatvan–Hort-Csány–Vámosgyörk között a rendőrségi vizsgálat idejére szünetel, az utasokat vonatpótló buszok szállítják. A két IC vonat utasait biztonságosan a Katasztrófavédelem segítségével szállítják át autóbuszokra. A vizsgálatok alapján történik meg a felelősség megállapítása, a baleset körülményeinek tisztázása.   A várakozó utasok részére a vonatokon vizet osztanak  a vasúttársaság munkatársai. A miskolci vonalon jelentősen megnő az eljutási idő.  

MÁVINFORM