A Miskolc-Szerencs szakaszon késő este már nem hosszabb a menetidő

2020. január 18. szombat, 13.53 / Utolsó módosítás: 2020. január 18. szombat, 21.24

Frissítés 21:25-kor:

Hernádnémeti-Bőcs és Taktaharkány között már mindkét vágányon közlekedhetnek a vonatok, a szakemberek még a taktaharkányi állomáson dolgoznak a felsővezeték helyreállításán. Szombaton késő este a Miskolc-Szerencs vonalon már nem kell hosszabb menetidőre számítani.


Frissítés 17:43-kor:

Újraindult a forgalom Hernádnémeti-Bőcs és Taktaharkány között - egyelőre egy vágányon. A másik vágány feletti felsővezeték helyreállítása az éjszakai órákban várható.
A korábban várakozásra kényszerült vonatok tovább indulhattak, 100-220 perces késéssel tartanak a végállomásuk felé.
Szombat este is hosszabb eljutási idővel kell számolni, a menetrend vasárnap hajnalra áll helyre a Miskolc-Szerencs szakaszon.

Frissítés 16:22-kor:

A helyreállítás elhúzódik Taktaharkánynál, a vonatok továbbra is várakozásra kényszerülnek. A szakemberek azon dolgoznak, hogy dízelmozdonyokkal megindulhasson a közlekedés a szakaszon.

Frissítés 15 órakor:

A busztársaságok pótlóbuszt nem tudnak biztosítani, várhatóan 16 órakor indulhat újra a vonatközlekedés Hernádnémeti-Bőcs és Taktaharkány között - egyelőre csak egy vágányon. A másik vágány feletti felsővezeték helyreállítása az esti órákban várható.
A Miskolc-Szerencs szakaszon másfél-két órás késésekre kell számítani szombat délután.

Előzmény:

Szombaton kora délután Taktaharkány állomáson a Miskolcról Sátoraljaújhelyre tartó személyvonat (5234-es vonat) mozdonyának áramszedője letörött, az állomás felsővezeték-hálózata is megsérült. Hernádnémeti-Bőcs és Taktaharkány között nem lehetséges a közlekedés, a vonatok várakozásra kényszerülnek - várhatóan 15 óráig. A Miskolc-Szerencs szakaszon 60-90 perccel megnőhet a menetidő.

A késett Kamilla InterCity (IC 564) csak Nyíregyházáig közlekedik.

A villanymozdony letörött áramszedője

Taktaharkány állomáson leszakadt felsővezeték

A szakemberek dolgoznak a felsővezeték javításán

A műszaki hiba elhárításáig a vasúttársaság utasai türelmét kéri.

MÁVINFORM