Miskolc-Hidasnémeti-Kassa közt pótlóbuszok szeptember 27-ig

2023. szeptember 17. vasárnap, 11.42 / Utolsó módosítás: 2023. szeptember 24. vasárnap, 17.07

A Miskolc–Hidasnémeti vonalon szeptember 18-tól 27-ig pályakarbantartási munkálatok miatt a teljes útvonalon, valamennyi vonat helyett pótlóbusz közlekedik.

  • A Miskolc-Tiszai pályaudvar—Kassa viszonylatban közlekedő Hernád InterCity vonatok helyett Miskolc-Tiszai—Forró-Encs–Hidasnémeti–Kassa (Košice Železnična stanica) megállási helyekkel nemzetközi pótlóbusz közlekedik.
  • Miskolc-Tiszai és Hidasnémeti között többféle viszonylatban, eltérő megállási helyekkel belföldi pótlóbuszok szállítják az utasokat (Felsőzsolca érintése nélkül).
  • Csak az InterCity vonatok megállási helyein megálló gyorsjáratok, illetve a csúcsidőszakban egy-egy viszonylatban erősítő pótlóbusz járatok is közlekednek.
  • A Miskolc-Tiszai pályaudvarról Hidasnémetibe 22:07-kor és 23:06-kor induló személyvonat (5328, 5338) helyett már szeptember 17-én este is pótlóbusz közlekedik.
  • Miskolc és Szerencs között is változik több személyvonat menetideje.

Miskolc-Tiszai pályaudvaron a pótlóbuszok a postaépületnél kialakított ideiglenes autóbusz megállóhelyről indulnak, az érkező buszok az állomással szemben található autóbuszmegállóba érkeznek.

A pótlóbuszok megállási helye jelentősen eltér a vasúti állomásokétól, így például Ongán, ahol a vasúti útátjárónál, Szikszón, Aszalón és Csobádon, ahol a 3-as számú főút mentén található autóbusz megállóhelyeken állnak meg. Felsőzsolca állomást a pótlóbuszok nem érintik egy hivatásforgalmi okból hagyományosan közlekedő 15319-es számú autóbusz kivételével.

Hirdetmény Miskolc-Hidasnémeti, Hernád IC és személyvonatok

Hirdetmény Szerencs-Miskolc