Megszűnik a sebességkorlátozás Kőbánya-Teher állomáson

2022. augusztus 19. péntek, 14.19 / Utolsó módosítás: 2022. augusztus 19. péntek, 14.24

Augusztus 20-ától ismét a pályaszakaszra engedélyezett sebességgel haladhatnak át a vonatok Kőbánya-Teher állomáson. A ceglédi vonal fővárosi szakasza a Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest között hazánk legnagyobb személyforgalmat lebonyolító vasúti közlekedési folyosója. A korlátozások feloldásával megszűnnek a korábbi vonattorlódások, késések, a menetrendszerű vonatközlekedés kiszámíthatóbbá válik a távolsági és az elővárosi forgalomban is.

Augusztus 29-től már a lajosmizsei vonal S21-es járatai is az eredeti menetrend szerint közlekednek majd, tehát csökken az eljutási idő: a Nyugat pályaudvarról ismét minden óra 18 perckor indulnak, illetve Lajosmizse és Dabas felől minden óra 42 perckor érkeznek meg. (A lajosmizsei vonalon pályakarbantartás miatt még augusztus 28-ig módosított menetrend érvényes, ezért az S21-es vonatok ezen a szakaszon nem közlekednek.)

A sebességkorlátozásokat tavaly novemberben vezették be, amikor egy csőtörés következtében Kőbánya-Teher állomás biztosítóberendezésének elektromos részeit jelentős károsodás érte, ezért a vonatközlekedés biztonsága érdekében korlátozások váltak szükségessé. A helyreállítási munkálatok továbbra is folytatódnak.

MÁVINFORM