Magyarország felé valamennyi Railjet továbbra is a teljes útvonalán közlekedik

2023. szeptember 30. szombat, 16.21 / Utolsó módosítás: 2023. október 3. kedd, 23.43
A Railjetek bécsi közlekedése október 4-től változik
Frissítés: 10. 01. 21:40-kor
 
Az osztrák vasúttársaság vasárnap esti tájékoztatása szerint október 2. helyett csak 4-én, szerdától fognak rövidebb útvonalon közlekedni a felsorolt Railjet xpress járatok (rjx 60, rjx 62, rjx 64, rjx 66, rjx 68). Addig továbbra is teljes útvonalon járnak a  Budapest-Keleti pályaudvarról 7:40 és 15:40 között kétóránként Bécsen át Münchenbe induló Railjetek, Bécsben nem kell átszállni!  A 4-től érvényes változásokkal kapcsolatban lentebb, az október 2-i változásoknál írunk.
Október 4-től érvényes hirdetmény
 
Köszönjük utasaink türelmét és megértését!
 

Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) tájékoztatása alapján október 2-tól, hétfőtől október 26-ig, a győri fővonalon végzett felújítás jelenlegi fázisához igazodva néhány Budapestről induló és Bécsen túl közlekedő Railjet xpress rövidebb útvonalon, csak Bécsig közlekedik. Az alább felsorolt járatok esetében Bécsben másik – Linz, Salzburg, München felé – tartó vonatra kell átszállni. Az utazóközönség számára továbbra is elérhetőek maradnak a Railjet-szerelvények mind belföldön, mind a külföldi szakaszon.

Magyarország felé valamennyi Railjet vonat továbbra is a teljes útvonalán közlekedik. Az utasaiknak Bécsben nem kell átszállni.

 For English version please click here

Az érintett, átszállással igénybe vehető járatok:

A Budapest-Keleti pályaudvarról 7:40 és 15:40 között kétóránként Bécsen át Münchenbe induló Railjetek csak Bécsig közlekednek (rjx 60, rjx 62, rjx 64, rjx 66, rjx 68). Az utasaik bécsi átszállással utazhatnak tovább a bajor főváros felé

Annak érdekében, hogy utazását Bécstől biztosan az eredeti Railjettel tudja folytatni, javasoljuk, hogy a Bécsbe történő eljutáshoz – az eredetileg tervezett utazásához képest – 1 órával korábban induló, alábbiakban javasolt nemzetközi vonatot válassza:

 • A Keleti pályaudvarról Zürichbe 6:40-kor induló Railjet xpress (RJX 162)
 • A Keleti pályaudvarról Bécsbe 8:40-kor továbbinduló Hortobágy EuroCity (EC 140)
 • A Keleti pályaudvarról Bécsbe 10:40-kor induló Liszt Ferenc EuroCity (EC 142)
 • A Keleti pályaudvarról Bécsbe 12:40-kor induló Csárdás EuroCity (EC 144)
 • A Keleti pályaudvarról Bécsbe 14:40-kor továbbinduló Transilvania EuroCity (EC 146)

Az Ausztria irányába szóló nemzetközi jegyek az érvénytartamukon belül más vonatokon is igénybe vehetők, amennyiben utasunk a külföldi csatlakozás biztosítása érdekében a korábbi vonattal utazna el.

 • A korábbi vonattal utazók számára díjmentes helyfoglalást és kerékpárhelyjegyet (férőhelytől függően) biztosítunk.
  • Ha utasunk valamely rövidebb útvonalon közlekedő Railjetre rendelkezik helybiztosítással, és aznapi vonattal szeretne elutazni az osztrák fővárosig, akkor Bécsig az új helyjegyet díjfizetés nélkül állítja ki a MÁV-START. Ha az utasunknak nincs helyjegye az eredeti vonatra, viszont az azt megelőzőre szeretne helyfoglalást, akkor a helybiztosítás díját meg kell fizetnie.
 • Ha az átszállás miatt valaki a felajánlott korábbi eljutási lehetőség ellenére lemond az utazásáról, akkor számára kezelési költség nélkül visszatérítjük a már megváltott nemzetközi jegy árát (az utazás még meg nem tett szakaszára vonatkozóan).
A bécsi főpályaudvaron (Wien Hbf) a vasúttársaság utastájékoztatási munkatársa segíti az utasainkat az eligazodásban és az átszálláskor is.

A változás nem minden Bécsbe induló Railjetet érint:

 • A Keleti pályaudvarról 6:40-kor Zürichbe induló és 17:40-kor Salzburgba induló járat (RJX 162, RJX 42) a teljes útvonalon közlekedik.

A változás nem érinti a Bécsen, Salzburgon, Münchenen át Stuttgartba, illetve Zürichbe közlekedő Kálmán Imre EuroNight (EN 462) közlekedését sem.

További információk itt olvashatók.

 

From 4th October 2023, Railjets from Budapest via Vienna to Munich

run only as far as Vienna (rjx 60, rjx 62, rjx 64, rjx 66, rjx 68). Passengers on these trains can continue their journey from Vienna to Munich by another train.

In order to continue your journey from Vienna on the original Railjet, we recommend that you choose one of the following trains to Vienna, which depart 1 hour earlier than the originally planned journey:

 • Railjet xpress (RJX 162), departing from Budapest-Keleti station to Zurich at 6:40 am.
 • Hortobágy EuroCity (EC 140) from Budapest-Keleti station to Vienna at 8:40.
 • Liszt Ferenc EuroCity (EC 142) from Budapest-Keleti station to Vienna at 10:40.
 • Csárdás EuroCity (EC 144) departs Budapest-Keleti station at 12:40 to Vienna.
 • Transilvania EuroCity (EC 146) departs from Budapest-Keleti station to Vienna at 14:40.

International tickets to Austria can be used on other trains within the validity period.

For those travelling with the earlier train, free reservations (including bicycle) are available, subject to availability.

If you have to cancel your trip due to transfer, we will refund the price of the international ticket already purchased (for the unused part of the journey) without any handling fee.

 

MÁVINFORM

Letölthető dokumentumokMéretDátum
PDF ikon Railjet vonatok közlekedési változása 10.04-től 10.26-ig105.34 KB2023.10.02.