Késő éjszakára állhat helyre a menetrend a záhonyi és a szegedi vonalon

2018. december 13. csütörtök, 15.21 / Utolsó módosítás: 2018. december 14. péntek, 07.46

Frissítés: 17:32

A gyors- és InterCity vonatok a Budapest–Cegléd–Szeged, valamint a Budapest–Cegléd–Szolnok–DebrecenZáhony útvonalakon mindkét irányban felármentesen vehetők igénybe. Ezeken a vonalakon jelentősen megnőttek az eljutási idők. A menetrendszerű közlekedés fokozatosan, várhatóan késő éjszakára állhat helyre.


Frissítés: 17:06

A gyors- és InterCity vonatok Budapest-Nyugati és Szolnok, illetve Szolnok és Budapest-Nyugati között felármentesen vehetőek igénybe.


Frissítés: 16:44

Pestszentlőrincen ideiglenesen helyreállították az áramellátási probléma miatt meghibásodott biztosítóberendezést, így elindult a vonatközlekedés. A torlódások elkerülése érdekében a monori járatok továbbra sem közlekednek. A Budapest–Cegléd–Szolnok-Deberecen-Záhony és a Budapest-Cegléd-Szeged vonalon jelentősen, akár 100-150 perccel hosszabb lehet a menetidő.


Előzmény:

A Budapest-Cegléd vonalon meghibásodott a biztosítóberendezés a pestszentlőrinci állomáson. Emiatt feltorlódtak a vonatok, nemcsak az elővárosiak, hanem a Budapest-Szeged, illetve a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonalon közlekedő távosági és InterCity vonatok is. A hiba kijavítását elkezdték a vasúttársaság műszaki szakemberei. Az arra utazók jelentős - órás, másfél órás - hosszabb menetidővel számoljanak. Kőbánya-Kispest és Vecsés között várhatóan vonatpótló buszokat állítanak forgalomba az elővárosi vonatok helyett. Az elővárosi vonatközlekedésben korlátozásokat is bevezethetnek. Egyes távolsági és InterCity vonatokat, amelyek Budapestre tartanak, az Újszász-Szolnok vonalra terelnek. A Volán Kőbánya-Kispest–Monor viszonylatú menetrendszerinti buszjárataira a vasúti bérleteket elfogadják.

Kérjük indulás előtt tájékozódjanak a Vonatinfó alkalmazáson. A vasúttársaság az utasok elnézését kéri.   

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM