A Keleti pályaudvar újra indít és fogad vonatokat kedden délelőttől

2015. szeptember 1. kedd, 14.42 / Utolsó módosítás: 2015. szeptember 2. szerda, 10.25

Kedd délután 14 óra után a Budapest−Újszász−Szolnok és a Budapest−Hatvan−Miskolc vonalon a vasúttársaság a menetrendben meghirdetett valamennyi elővárosi vonatot közlekedteti. Jelentős késések, fennakadások nem tapasztalhatók a főpályaudvar vonatforgalmában.

Kedd délelőtt egy órán át hatósági zárás miatt szünetelt a vonatközlekedés a Keleti pályaudvaron. A Budapest−Újszász−Szolnok és a Budapest−Hatvan−Miskolc vonalon a személyvonatok csak Kőbánya felső vagy Rákos állomásig közlekedtek; a győri vonal távolsági vonatai pedig Kelenföldre érkeztek.


A Keleti pályaudvarra a rendőrség intézkedésének megfelelően csak a kijelölt bejáratokon, érvényes személyazonosításra alkalmas igazolvány bemutatásával lehet belépni.

A Keleti pályaudvar új nemzetközi pénztárában csak az Európai Gazdasági Térség (EGT) tagállamainak polgárait szolgálják ki (ezen országok állampolgárai vagy ezen országok egyikében telepedtek le). A jogosultságot az adott országban kiállított személyazonosításra alkalmas igazolvánnyal kell igazolni.

A Keleti pályaudvaron az EGT-n kívüli országok polgárait a régi nemzetközi pénztár szolgálja ki.

Egy utasnak annyi menetjegy szolgáltatható ki, ahány érvényes személyazonosításra alkalmas igazolványt be tud mutatni, ennek hiányában a kiszolgáltatható menetjegyek száma maximálisan kettő darab. A két jegyet váltó utasnak is rendelkeznie kell személyazonosításra alkalmas igazolvánnyal. Ez a szabályok a gyermekek számára vásárolt jegyekre is érvényesek. Egy menetjegynek tekintendő a menetjegy mellé kiadott helybiztosítás, vagy olyan menetjegyek, amelyek külön lettek kiadva, de egy utazás egymást követő szakaszaira érvényesek.

A belföldi utasok számára javasoljuk az otthoni jegynyomtatással történő vásárlást.  Feláras vonatok esetében a menetjegyet nem szükséges kinyomtatni, jegyvizsgálatkor elektronikusan is bemutatható.

Azon utasoknak, akik jegyeiket előre megváltották, lehetőségük van az utazásról lemondani. Szeptember 2-tól a menetjegyek visszatérítése az általános szabályok szerint – kezelési költség levonásával – történik, a pénztári visszatérítés felső értékhatáráig (további intézkedésig 40 euróig vagy annak megfelelő forintösszegig). A magasabb értékű menetjegyek visszatérítése a nemzetközi díjszabás visszatérítési szabályai szerint az ügyfélszolgálatokon keresztül történik.

Budapest, 2015. szeptember 1.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság − MÁVINFORM