Karácsonyi és év végi ünnepi vonatközlekedés

2016. december 20. kedd, 11.53 / Utolsó módosítás: 2016. december 21. szerda, 11.58
Változások a Gyermekvasúton is

 

Karácsonykor változik a vonatok közlekedési rendje, a szilveszter és az újév miatt viszont nem kell módosítani a menetrendet. A menetjegyek megváltásáról érdemes időben, akár több nappal előbb gondoskodni. Karácsonykor két nap változik a közlekedési rend: december 24-én még marad a szombati, viszont 25-én ünnepnapi, 26-án pedig vasárnapi közlekedési rend szerint járnak a vonatok.

Az év utolsó és jövő év első napján nem változik a személyszállító vonatok forgalmi rendje: december 31-én, szilveszterkor szombati, január 1-jén vasárnapi ütem szerint közlekednek a vonatok. Január 2-án, hétfőn már a munkanapokon megszokott módon indulnak a vasúti járatok.

Az ünnepek alatt várható utasforgalmi igényekhez igazodva a MÁV-csoport az összes rendelkezésére álló üzemképes járművét felhasználja. A helyfoglalások figyelembe vételével a lehetőségekhez képest az InterCity vonatokhoz plusz kocsikat is kapcsol a vasúttársaság.

A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a MÁV-START azt javasolja utasainak, hogy a menetjegyeket és a helyjegyeket az ünnep előtt elővételben váltsák meg, illetve vegyék igénybe az internetes jegyvásárlási lehetőséget is. Az előre megváltott e-vonatjegyeket kinyomtatva vagy megfelelő mobiltelefonon, tableten is bemutathatják a belföldi vonatok utasai.


A téli szünetben is várja utasait a budapesti Gyermekvasút. A vonatok követési ideje 60 perc marad, csupán az üzemidő módosul.

December 24-én, szombaton az utolsó vonatok jóval hamarabb indulnak a végállomásokról: Hűvösvölgyből 12:10-kor, Széchenyi-hegyről pedig 13:03-kor.

December 25. és 31. között mindennap a téli hétvégi menetrend érvényes, így – a tanítási szünetre tekintettel – ezen a héten munkanapokon az üzemidő egy órával meghosszabbodik. A két végállomásról egyaránt óránként indulnak vonatok, Hűvösvölgyből 9:10 és 16:10 között, míg Széchenyi-hegyről 10:03 és 17:03 között.

Január 1-jén, vasárnap az első vonatok a szokásosnál egy órával később, Hűvösvölgyből 10:10-kor, Széchenyi-hegyről pedig 11:03-kor indulnak.

A tanítási szünet utolsó napján, január 2-án, hétfőn is üzemel a Gyermekvasút, méghozzá a téli hétvégi menetrend érvényes. A két végállomásról egyaránt óránként indulnak vonatok, Hűvösvölgyből 9:10 és 16:10 között, míg Széchenyi-hegyről 10:03 és 17:03 között.

További információk: http://www.gyermekvasut.hu/

Budapest, 2016. december 20.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság