A Kálmán Imre, az Agram és a Metropol nemzetközi vonatoknál korlátozások januártól

2020. december 29. kedd, 07.08 / Utolsó módosítás: 2021. január 22. péntek, 14.00

A külföldi partnervasutak három nemzetközi vonatpárnál közlekedési korlátozást vezetnek be januártól.   

Az éjszakai járatok Münchenbe január 11-től, Berlinbe január 17-től nem közlekednek.

A Budapest–Hegyeshalom vonalon a 462-es számú Kálmán Imre EN vonat január 11-től, a 463-as számú Kálmán Imre EN vonat pedig január 12-től Salzburg és München között nem közlekedik, a változás a vonat zürichi részét nem érinti. Csak másodosztályú kocsikat továbbít.

Budapest és Zágráb között a vonatközlekedés január 11-től szünetel.

A Budapest–Székesfehérvár–Gyékényes vonalon január 10-től a 204-es számú, Agram-Tópart InterCity a Déli pályaudvar és Nagykanizsa között, kizárólag másodosztályú kocsikkal közlekedik. Nagykanizsa és Gyékényes között a Szombathely–Pécs közötti 8906-os számú vonattal utazhatnak, Nagykanizsáról 18:51-kor indul, Gyékényesre 19:24-kor érkezik. Január 11-től a 201-es számú, Agram-Tópart InterCity Nagykanizsa és a Déli pályaudvar között kizárólag 2. osztályú kocsikkal közlekedik. Gyékényes és Nagykanizsa között a 8591-es számú vonattal utazhatnak, Gyékényesről 18:35-kor indul, Nagykanizsára 19:07-kor érkezik meg.

A Budapest-Krakkó-Varsó és a Budapest-Wroclaw-Zielona Góra közötti éjszakai járatok január 17-től nem közlekednek.

A Budapest–Szob–Párkány (Štúrovo) vonalon a 476/477-es számú Metropol EN vonatok břeclavi, varsói és berlini vonatrészében 2. osztályú ülőkocsi közlekedik. Prága–Budapest–Prága viszonylatban az utasok břeclavi átszállással csak 2. osztályú ülőkocsit vehetnek igénybe. Január 17-től Budapest és Berlin, Varsó, illetve Prága közötti vonatrészek nem közlekednek, a břeclavi vonatrészt nem érinti a módosítás.

Külföldi utazása előtt kérjük, hogy mindenképpen tájékozódjon az egyes országokban érvényes szabályokról a Konzuli Szolgálat honlapján, különös tekintettel a beutazási korlátozásokra, valamint az előzetes regisztráció, a maszkviselés és távolságtartás szabályaira. Amennyiben utazása a beutazási feltételek nem teljesítése miatt hiúsul meg, a nemzetközi menetjegyek visszatérítése vagy kártérítés nem kérhető.

MÁVINFORM