Jelentős késések a hegyeshalmi, a szombathelyi, a dél-balatoni és a Boba-Ukk vonalon

2015. július 8. szerda, 17.14 / Utolsó módosítás: 2015. július 8. szerda, 17.34

A Budapest-Székesfehérvár-Szombathely vasútvonalon Pétfürdő és Hajmáskér állomások között negyed négy után néhány perccel a vihar leszakította a felsővezetéket. Hajmáskér-Veszprém között elromlott a biztosítóberendezés. Jelenleg állnak a vonatok ezen a szakaszon. A MÁV-START Zrt. megrendelte a buszokat az utasok elszállítására. A vonatok utasai 60-80 perces késésre számíthatnak 19 óráig.

A Boba-Ukk vonalon háromnegyed négy előtt néhány perccel meghibásodott az egyik személyvonat mozdonya. A vonatot egy másik mozdonnyal továbbítják. Az erre közlekedő vonatok utasai 40-50 perc késésre számítsanak. 

A Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vonalon negyed öttől tartós felsővezetéki zárlat miatt Balatonszentgyörgy és Nagykanizsa között áll a vonatforgalom. A vonatok 40-50 perc késéssel közlekednek a dél-balatoni vonalon.

A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon Budaörs-Biatorbágy között leszakadt a felsővezeték az egyik vágány fölött. A vonatok 50-60 perc késéssel közlekednek.   

A pécsi vonalon a kelenföldi pályaudvar és Háros állomás között Budafok megállóhelynél fa dőlt a vasúti pályatestre. Mind a két vágányon leszakította a felsővezetéket. Jelenleg áll a vonatforgalom.  A vonatok 80-100 perces késéssel tudnak csak közlekedni.

A MÁV Zrt. szakemberei mindent megtesznek a hibák elhárítása érdekében. A javításokat és a vizsgálatokat folyamatosan végzik.

A vihar és a műszaki hiba okozta késésekért és kellemetlenségekért utasaink szíves megértését kérjük, türelmüket köszönjük.

Budapest, 2015. 07. 08.

 

 

 

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság MÁVINFORM