Hosszabb a menetidő a Miskolc-Szerencs és Miskolc-Hidasnémeti vonalon

2019. szeptember 18. szerda, 15.13 / Utolsó módosítás: 2019. szeptember 19. csütörtök, 05.35

Frissítés szerdán 22:05-kor:

A műszaki mentés várhatóan elhúzódik, még csütörtökön napközben is korlátozásokra kell számítani Miskolc-Tiszai állomáson.

A siklott járművek visszaemelését vasúti daruval végzik szerda éjjel, majd csütörtökön a felsővezeték és a pálya helyreállítása után indulhat meg újra a forgalom.


Frissítés szerdán 15:30-kor:

A műszaki mentés ideje alatt – várhatóan csütörtök reggelig – Miskolc és Felsőzsolca között a vonatok egy vágányon közlekedhetnek, dízelmozdonyok segítségével. 
A Miskolc-Szerencs és a Miskolc-Hidasnémeti vonalon  20-40 (esetenként 40-60) perccel megnő az eljutási idő. Az érintett szakaszon járatelmaradásokra is számítani kell.
A Füzesabony-Miskolc-Szerencs útvonalon a feláras vonatok felármentesen igénybe vehetők.
A Miskolc-Hidasnémeti vonal vonatai csak Felsőzsolcáig közlekednek és onnan is indulnak vissza. A csatlakozást Felzsőzsolcán biztosítják.

Kisiklott tehervonat Miskolcon


Előzmény:

Szerdán 14:30-kor Miskolc-Tiszai állomásra behaladás közben kisiklott egy tehervonat mozdonya és első kocsija, ezért jelenleg áll a forgalom Miskolc és Felsőzsolca között.

A szakemberek jelenleg vizsgálják, hogy a baleset helyszíne mellett lehetséges-e a vonatközlekedés. A vonatok Miskolcon, illetve Felsőzsolcán várakozásra kényszerülnek, hosszabb eljutási idővel kell számolni a Miskolc-Szerencs és a Miskolc-Hidasnémeti vonalon.

MÁVINFORM