Hétvégére módosul a menetrend a szobi vonalon

2019. október 19. szombat, 09.26 / Utolsó módosítás: 2019. október 20. vasárnap, 17.35
A Budapest–Vác–Szob vonalon október 18-án 20 órától 20-án éjfélig, illetve október 25-én 20 órától 27-én éjfélig pályakarbantartást végeznek Nagymaros és Szob között, emiatt módosul a menetrend. Egyes vonatok nem a teljes útvonalon, illetve eltérő megállásokkal közlekednek.

Szombaton és vasárnap a hétvégi kirándulóforgalmat szolgáló S70-es szobi személyvonatok délelőtt csak Nagymarosig járnak, illetve délután Nagymarosról indulnak.

Nyáron, a többszöri heves esőzések miatt megrongálódott szakaszon javítják a kavicságyazatot és szabályozzák a síneket, így biztonságosabb és pontosabb lesz a közlekedés a szakaszon.   

A péntek esti és a hétvégi menetrend elérhető honlapunkon.  

Esti és éjszakai járatokkal bővül a szolgáltatás

A szobi vonalon péntekről szombatra és szombatról vasárnapra virradó éjszaka (szombati és vasárnapi közlekedési napokon) folyamatos lesz a vonatközlekedés, óránként járnak az S70-es személyvonatok a főváros és Szob között október 19-től. Így a fővárosban kikapcsolódók, szórakozók is biztonságosabban juthatnak haza az éjszakába nyúló programokról a Nyugati pályaudvarról 1:52-kor, 2:52-kor és 3:52-kor Szob felé induló S70-es járatokkal. Főként Dunakeszi lakosságának kérésére bevezetett éjszakai vonatok normál díjszabással vehetők igénybe, a vasúti bérletek is érvényesek, és kiegészítő jegy váltására sincs szükség. (Az éjszakai személyvonatok az idei ünnepnapi közlekedési napokon október 23-án, szerdán és november 2-án még nem közlekednek.)

Hétfőtől péntekig főleg a munkából hazafelé utazókat szolgálja, hogy október 21-től esténként két órával tovább, egészen 21 óráig meghosszabbítják a délutáni csúcsidőszakban megszokott menetrendet, így 19:25-kor és 20:25-kor is indul G70-es jelzéssel gyorsított vonat a Nyugati pályaudvarról Szobra. Ezáltal az esti órákban kényelmesebben juthatnak haza az utasok.

A fenti pályakarbantartás miatt az október 19-től induló újabb járatok menetrendje is átmenetileg változik. A menetrendi keresőkben az utasok az aktuális napra vonatkozóan találják meg az érkezési és indulási időket.

MÁVINFORM