A hétvégén változik az S36-os és a G43-as járatok, illetve a győri gyorsvonatok budapesti végállomása

2015. október 2. péntek, 21.20 / Utolsó módosítás: 2015. október 2. péntek, 21.21

Budapesten, Ferencváros és Kelenföld állomás között két hétvégén (október 3-án és 4-én, majd október 10-én és 11-én) pályakarbantartást végeznek. Több erre közlekedő járat menetrendje módosul a korlátozás miatt.

A székesfehérvári vonal elővárosi vonatai közül az S36-os tárnoki és a G43-as szabadbattyáni járatok rövidebb útvonalon közlekednek, a fővárosban Kőbánya-Kispest helyett csak Kelenföldig járnak, illetve onnan is indulnak.

A győri és a szombathelyi gyorsvonatok a vágányzár ideje alatt a Keleti pályaudvar helyett a Déli pályaudvarra érkeznek és onnan is indulnak. Ez a módosítás már érinti a péntek este (október 2-án és 9-én) közlekedő 9201-es számú szombathelyi gyorsvonatot is, aminek így a Déli pályaudvar a végállomása.

A korlátozás nem érinti a hegyeshalmi vonal nemzetközi járatait és a pécsi vonal InterCity vonatait.


Előrejelzés: október 17-én és 18-án, valamint november 7-én és 8-án felsővezeték-karbantartás miatt a Déli pályaudvar és Kelenföld állomás között a pályát lezárják, a vonatok azon a két hétvégén majd Kelenföldről indulnak és oda is érkeznek.

Az érintett győri, veszprémi, észak-balatoni, dél-balatoni vasútvonal vágányzári menetrendjei a vasúttársaság honlapján ide kattintva érhetőek el. Az ELVIRA menetrendi keresőben megtalálhatóak a változások, illetve a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálata is az utasok rendelkezésére áll a 06 40 49 49 49-es telefonszámon.

Budapest, 2015. október 2.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság − MÁVINFORM