Helyreáll a menetrend a Keleti pályaudvar-Ferencváros-Kelenföld, illetve a Déli pályaudvar-Kelenföld szakaszon

2020. június 29. hétfő, 09.18 / Utolsó módosítás: 2020. június 29. hétfő, 14.40

FRISSÍTÉS: A Keleti pályaudvar–Ferencváros–Kelenföld, illetve a Déli pályaudvar és Kelenföld közötti vonalszakaszon már nem kell lassabban haladniuk a vonatoknak. A biztosítóberendezések működnek. A  Budapest–Székesfehérvár, a Budapest–Pusztaszabolcs, a Budapest-Győr vonalon fokozatosan áll helyre a menetrendszerű vonatközlekedés. A délutáni órákig azonban hosszabb menetidővel, vonatkimaradásokkal számolni lehet.


Előzmény: Hosszabb menetidővel közlekednek a vonatok a Keleti pályaudvar–Ferencváros–Kelenföld, illetve a Déli pályaudvar és Kelenföld közötti vonalszakaszon. Kábelvágás miatt a biztosítóberendezés nem működik. A Budapest–Székesfehérvár, a Budapest–Pusztaszabolcs, a Budapest–Győr vonalon, 30-50, esetenként 60 perccel is meghosszabbodik a vonatok menetideje.

A mai napon nem közlekedik a Déli pályaudvarról Százhalombattára 9:25-kor, a Martonvásárról a Déli pályaudvarra 10:48.kor, Kőbánya-Kispestről Martonvásárra a 9:57-kor és a Martonvásárról Kőbánya-Kispestre a 11:10-kor induló elővárosi vonat. Továbbá a Déli pályaudvar–Martonvásár, a Kőbánya-Kispest–Martonvásár közötti és onnan a fővárosba visszainduló elővárosi vonatok egyelőre nem közlekednek.

A késések csökkentése érdekében egyes vonatok a Budapest-Pusztaszabolcs-Székesfehérvár kerülő útvonalon közlekednek. A Nagykanizsáról 7:40-kor a Déli pályaudvarra elindult Déli parti sebesvonat, a Keszthelyről a Déli pályaudvarra 8:48-kor elindult Balaton expressz, a Balatonfüredről a Déli pályaudvarra 9:11-kor elindult Katica sebesvonat a kerülő útvonalon, hosszabb menetidővel közlekedik. 

MÁVINFORM