Helyreáll a menetrend a ceglédi vonalon

2022. június 10. péntek, 17.08 / Utolsó módosítás: 2022. június 11. szombat, 06.26

Frissítés szombaton 6:25-kor:

Reggelre a Monor-Pilis szakaszon is feloldották a korlátozásokat, a ceglédi vonalon fokozatosan áll helyre a menetrend.

A Monorról 6:37-kor a Nyugati pályaudvarra induló S50-es vonat (2749) nem közlekedik.


Frissítés szombaton 0:30-kor:

A Monor-Pilis szakaszon csak egy vágányon lehetséges a vonatközlekedés, ezért szombatra virradó éjszaka továbbra is jelentős késésekre, vonatkimaradásokra kell számítani a ceglédi vonalon, de várhatóan még szombat reggel is hosszabb lesz az eljutási idő Budapest és Szolnok között.

A vihar okozta károk miatt péntek este várakozásra kényszerült vonatok 2-3 órás késéssel érkeznek a végállomásra az éjszakai órákban.


Előzmény:

Monor és Cegléd között – a vihar miatt – meghibásodott a biztosítóberendezés és a felsővezeték, emiatt Monor és Pilis között szünetel a vonatforgalom. A Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony és a Budapest-Cegléd-Szeged vonalon jelentősen hosszabb menetidőkre kell számítani.
Az erős vihar Monor és Cegléd között több helyen, több fát is a vágányra és a felsővezetékre döntött, az eltávolításuk hosszabb időt vesz igénybe.
A vonatok felármetesen vehetők igénybe visszavonásig a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony, a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba és a Budapest-Cegléd-Szeged vonalakon. A vasúttársaság elfogadja a Budapest-Nyugati-Cegléd-Szolnok vonalra megváltott érvényes menetjegyeket és bérleteket a Budapest-Keleti-Újszász-Szolnok vonalon is, valamint az újszászi vonali jegyeket, bérleteket a ceglédi vonalon.

A késések és torlódások enyhítése érdekében változások a Budapest-Szolnok szakaszon:

  • a szegedi InterCity vonatok jellemzően Ceglédig, illetve Ceglédtől közlekednek,
  • a nyíregyházi sebesvonatok, a nyíregyházi, záhonyi Nyírség InterCity, illetve a Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc felé közlekedő Tokaj InterCity vonatok kerülő útirányon, Újszsáz felé közlekednek, nem érintik Zuglót, Kőbánya-Kispestet, Ferihegyet és Ceglédet

Változások a debreceni térségben:

  • Az eredetileg a Nyugati pályaudvarról 17:28-kor Nyíregyházára induló sebesvonat (6118) jelentős késése miatt az eredeti menetrendje szerint Püspökladány és Debrecen között mentesítő vonatot (16116) indítanak.
  • Az eredetileg a Nyugati pályaudvarról 18:23-kor Nyíregyházára induló Nyírség IC (608) másfél órás késéssel közlekedik, Törökszentmiklós és Nyíregyháza között minden állomáson és megállóhelyen megáll.

Utasaink elnézését és türelmét kérjük!