Fótnál újraindult a vonatközlekedés

2020. november 28. szombat, 05.40 / Utolsó módosítás: 2020. november 28. szombat, 09.07
Frissítés: Fótnál helyreállították a váltót, újraindult a vonatközlekedés, már nem pótlóbusszal utazni. A Budapest-Veresegyház-Vác vonalon a menetrendszerű vonatközlekedés fokozatosan, a délelőtti órákban áll helyre. 

Frissítés: Fótnál ismét szünetel a vonatközlekedés, váltóhiba miatt. A Budapest-Veresegyház-Vác vonalon jelentősen meghosszabbodik a vonatok menetideje. Az utasokat Csomád és Rákospalota-Újpest között pótlóbusz szállítja.


Frissítés: Fótnál befejezték a baleseti helyszínelést, ennek eredményeként újraindult a vonatközlekedés Fót és Csomád között. Az S71-es vonatoknál a reggeli órákban még jelentősen hosszabb menetidővel kell számolni. 


Előzmény: A Vácról Veresegyházán át a Nyugati pályaudvarra közlekedő 2519-es számú, S71-es jelzésű személyvonat Fót állomáson a jól működő, piros jelzést adó fénysorompós vasúti átjárónál személygépkocsival ütközött. Fót és Csomád között nem közlekedhetnek a vonatok a helyszínelés befejezéséig. Az utasokat a 2519-es vonat helyett pótlóbusz szállítja Csomád és Rákospalota-Újpest között. A többi vonat helyett Fót és Csomád között közlekednek buszok. A reggeli vonatok menetideje meghosszabbodik. Személyi sérülés nem történt.

A baleset miatt a Vácról 5:34-kor a Nyugati pályaudvarra és a Nyugatiból Vácra 6 órakor induló S71-es vonat nem közlekedik.

MÁVINFORM