Fonyód és Lengyeltóti között újraindult a vonatközlekedés

2023. május 26. péntek, 15.35 / Utolsó módosítás: 2023. május 26. péntek, 17.45
Frissítés: Fonyódnál befejezték a helyszínelést, Fonyód és Lengyeltóti között újraindult a vonatközlekedés, már nem kell pótlóbuszra átszállni. A Fonyód-Kaposvár vonalon fokozatosan, az esti órákra állhat helyre a vonatközlekedés. 

Frissítés: A balesetben érintett vonat (9606) 115 perces késéssel továbbindult, csak Celldömölkig közlekedik. Fonyód és Lengyeltóti között még tart a pálya átvizsgálása, ezért továbbra is pótlóbusszal utazhatnak ezen a szakaszon.

Celldömölkről 17:37-kor mentesítő vonat indul Győrbe, mely a Helikon InterRégiók megállási helyein áll meg. A mentesítő vonat a Vonatinfó térképen nem követhető.


Előzmény: Fonyód előtt egy fénysorompós vasúti átjárónál személygépkocsival ütközött a Kaposvárról Győrbe 14:15-kor elindult Helikon InterRégió (IR 9606). A baleset bekövetkeztekor a fénysorompó jól működött, tilos jelzést mutatott. A vonaton senki nem sérült meg.

A helyszínelés végéig Fonyód és Lengyeltóti között pótlóbuszok szállítják az utasokat. A pótlóbuszok várhatóan 16:15-re érkeznek a helyszínre. A délutáni órákban jelentősen megnövekszik az eljutási idő a Kaposvár-Fonyód vonalon.

A Fonyódról 16:40-kor Lengyeltótiba induló Volánbusz járat (6196/985) meghosszabbított útvonalon, Lengyeltóti, vasútállomásig közlekedik. Az autóbuszon elfogadják a vasúti jegyeket és bérleteket.

MÁVINFORM