Fokozatosan áll helyre a Bécs felől érkező nemzetközi vonatok mentrendje

2020. február 19. szerda, 12.21 / Utolsó módosítás: 2020. február 19. szerda, 16.36
FRISSÍTÉS: Az osztrák vasút 16 órától már fogad és indít vonatokat Hegyeshalom határállomásnál. A Bécs felől érkező vonatok még késéssel várhatók hazánk területére, a menetrendszerű vonatközlekedés fokozatosan, késő estére állhat helyre.
A Győrből Bruck a.d. Leitha állomásra 17:46-kor induló EuRegio vonat utasainak Hegyeshalomban egy másik vonatszerelvényre kell átszállniuk.

Frissítés: Az rj 64-es sz. müncheni vonat utasait Hegyeshalomtól pótlóbuszokkal szállítja el az osztrák vasút. Bécs felől az rj61-es vonat utasai pótlóbuszokkal érkeznek Hegyeshalomra, onnan a Keleti pályaudvarig vonattal utazhatnak. 

A Keleti pályaudvarról 15:40-kor München Hbf felé induló rj68-as sz. vonat a belföldi szakaszon két FLIRT motorvonattal közlekedik Biatorbágyig, ahol az utasok átszállnak a Hegyeshalom felől érkező rj61-es sz. vonat szerelvényébe, s azzal folytatják útjukat. A Keleti pályaudvarra tartók a FLIRT motorvonatra szállnak át. 

Az rj63-as sz. vonat München-Bécs felől várhatóan 70 perces, a Lehár EuroCity Bécs felől várhatóan 30 perces késéssel érkezik Hegyeshalomba.


Előzmény: Az osztrák vasút nem fogad és nem indít vonatokat Hegyeshalom határállomásnál. A Bécs felől érkező vonatok jelentős késésével kell számolni. A Budapest-Keleti pályaudvarról induló nemzetközi vonatok Hegyeshalomnál várakoznak majd. A Győr és Bécs, illetve Bécs és Győr közötti EuRegio vonatjáratokat nem érinti a korlátozás, de hosszabb menetidővel közlekednek. Információnk szerint Parndorf és Zurndorf között RJX62-es vonat gépjárművel ütközött. Az osztrák vonalon jelentősen hosszabb eljutási idővel kell számolni.

https://fahrplan.oebb.at/bin/help.exe/dn?tpl=showmap_external

MÁVINFORM