Fertőszentmiklós-Pomogy, illetve Mosonszentandrás között pótlóbuszok

2020. október 16. péntek, 14.17 / Utolsó módosítás: 2020. november 26. csütörtök, 15.58
Frissítés: A GYSEV tájékoztatása szerint Fertőszentmiklós–Pomogy (Pamhagen) és Pomogy (Pamhagen)– Mosonszentandrás (St. Andrä am Zicksee) állomások között november 27-én 8 óráig pótlóbuszok közlekednek.   
Frissítés: 11.16-án: A GYSEV tájékoztatása alapján november 27-ig hosszabbították meg a pótlóbuszok lentebb írtak szerinti közlekedését. A részletes menetrend itt tekinthető meg: https://www.mavcsoport.hu/sites/default/files/upload/line-lock/9_fertoszentmiklos-pamhagen_2020.10.23-11.27_v1116.pdf
Frissítés: 2020. 11. 12-én
A GYSEV tájékoztatása alapján november 16-ig hosszabbították meg a pótlóbuszok lentebb írtak szerinti közlekedését. A részletes menetrend itt tekinthető meg: https://www.mavcsoport.hu/sites/default/files/upload/line-lock/9_fertoszentmiklos-pamhagen_2020.10.23-11.16.pdf
FRISSÍTÉS: november 2-án: A GYSEV tájékoztatása szerint a Wallern im Burgenland állomáson október 23-án történt tűzeset miatt a Fertőszentmiklós–Pomogy (Pamhagen) és a Pomogy (Pamhagen)–Mosonszentandrás (St. Andrä am Zicksee) állomások közötti pótlóbuszok közlekedését november 5-én ismét meghosszabbították november 12-ig. A pótlóbuszok Fertőszéplak-Fertőd megállóhely helyett Fertőd Gránátosház Volánbusz megállóban állnak meg, illetve Pomogy állomáson a tovább utazó utasoknak át kell szállniuk másik pótlóbuszra Mosonszentandrás felé.

Frissítés október 21-én 5:45-kor: Az ÖBB és a GYSEV tájékoztatása szerint a Wallern im Burgenland (Valla) állomáson történt tűzeset és a tűzkárok miatt Pamhagen (Pomogy) és St. Andrä am Zicksee (Mosonszentandrás) állomások között a vonatközlekedést október 26-ig felfüggesztették. A vonatok helyett pótlóbuszok közlekednek Fertőszentmiklós és Pamhagen (Pomogy), valamint Pamhagen (Pomogy) és St. Andrä am Zicksee (Mosonszentandrás) állomások között. A pótlóbuszok Fertőszéplak-Fertőd megállóhely helyett Fertőd Gránátosház Volánbusz megállóban állnak meg, illetve Pamhagen (Pomogy) állomáson a tovább utazóknak a pótlóbuszokról át kell szállni másik pótlóbuszra St. Andrä am Zicksee (Mosonszentandrás) felé. Nezsider és Mosonszentandrás között már járnak a vonatok.


Frissítés szombaton 19:25-kor: A GYSEV tájékoztatása szerint várhatóan hétfő estig szünetel a vonatközlekedés Fertőszentmiklós és Nezsider között a vallai állomást pénteken ért tűzkárok miatt. Pótlóbuszok közlekednek Fertőszentmiklós és Pomogy, illetve Pomogy és Nezsider között (Pomogy állomáson a buszokról át kell szállni másik buszra). A pótlójáratok Fertőszéplak-Fertőd vasúti megállóhely helyett Fertőszéplak, Gránátosház buszmegállóban állnak meg.


Előzmény: A GYSEV tájékoztatása szerint a Fertőszentmiklós–Nezsider vasútvonalon Wallern állomáson történt tűzeset miatt a vonatok Fertőszentmiklós és Nezsider között bizonytalan ideig nem közlekednek. A vonatok helyett Fertőszentmiklós és Pomogy között pótlóbuszok viszik az utasokat. A pótlóbuszok Fertőszéplak-Fertőd megállóhely helyett Fertőd, Gránátosház megállóhelyen állnak meg. Pomogy állomástól a vonatok pótlásáról az osztrák vasúttárság gondoskodik. 

MÁVINFORM