Fertőszentmiklós-Nezsider között szünetel a vonatközlekedés

2020. október 16. péntek, 14.17 / Utolsó módosítás: 2020. október 19. hétfő, 16.22

Frissítés: 2020. 10. 19. 16:20-kor 

Az ÖBB és a GYSEV tájékoztatása szerint Wallern im Burgenland (Valla) állomáson történt tűzeset és a tűzkárok miatt, Pamhagen (Pomogy)  és St. Andrä am Zicksee (Mosonszentandrás) állomások között a vonatközlekedést az ÖBB visszavonásig felfüggesztette. A vonatok helyett pótlóbuszok közlekednek Fertőszentmiklós és Pamhagen (Pomogy), valamint Pamhagen (Pomogy) és St. Andrä am Zicksee (Mosonszentandrás) állomások között. A pótlóbuszok Fertőszéplak-Fertőd megállóhely helyett Fertőd Gránátosház Volánbusz megállóban állnak meg, illetve Pamhagen (Pomogy) állomáson a tovább utazóknak a pótlóbuszokról át kell szállni másik pótlóbuszra St. Andrä am Zicksee (Mosonszentandrás) felé.

Frissítés szombaton 19:25-kor:

A GYSEV tájékoztatása szerint várhatóan hétfő estig szünetel a vonatközlekedés Fertőszentmiklós és Nezsider között a vallai állomást pénteken ért tűzkárok miatt. Pótlóbuszok közlekednek Fertőszentmiklós és Pomogy, illetve Pomogy és Nezsider között (Pomogy állomáson a buszokról át kell szállni másik buszra). A pótlójáratok Fertőszéplak-Fertőd vasúti megállóhely helyett Fertőszéplak, Gránátosház buszmegállóban állnak meg.


Előzmény:

A GYSEV tájékoztatása szerint a Fertőszentmiklós–Nezsider vasútvonalon Wallern állomáson történt tűzeset miatt a vonatok Fertőszentmiklós és Nezsider között bizonytalan ideig nem közlekednek. A vonatok helyett Fertőszentmiklós és Pomogy között pótlóbuszok viszik az utasokat. A pótlóbuszok Fertőszéplak-Fertőd megállóhely helyett Fertőd, Gránátosház megállóhelyen állnak meg. Pomogy állomástól a vonatok pótlásáról az osztrák vasúttárság gondoskodik. 

MÁVINFORM