Dombóvár és Pécs között március 23-ig pótlóbuszok

2023. március 22. szerda, 05.50

A Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs vonalon március 21-től 23-ig, naponta 8:20-tól 13:40-ig a Vásárosdombó és Abaliget között végzett pályakarbantartás miatt egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

A Mecsek InterCity-k utasait Dombóvár és Pécs között, a személyvonatok utasait Abaliget és Dombóvár között pótlóbuszok szállítják.

A közút vonalvezetése miatt az IC vonatokhoz kétféle pótlóbusz csatlakozik. Az egyik Dombóvár és Pécs között biztosít közvetlen eljutást, a másik Szentlőrinc és Dombóvár között. A Mecsek IC-k a főváros és Dombóvár között változatlan menetrend szerint közlekednek, ezért a pótlóbuszok ehhez igazodnak. Az eredeti menetrendhez képest a buszok a főváros felől Szentlőrincre 27, Pécsre 14 perccel később érkeznek és Pécsről 21, míg Szentlőrincről 32 perccel hamarabb indulnak Budapest felé.

A pótlóbuszok közlekedése miatt néhány vonat menetrendje módosul a Nagykanizsa–Pécs, a Pécs–Villány–Magyarbóly vonalon is. A Pécsről 8:52-kor Magyarbólyba, illetve a Magyarbólyból 10:14-kor Pécsre induló személyvonatok (8122, 8115) Pécsen nem csatlakoznak Mecsek InterCity-hez.

A részletes menetrend és a tájékoztatón térkép innen tölthető le: https://bit.ly/3LuEJNn

https://bit.ly/3JPowRt

MÁVINFORM