Dombóvár és Pécs, illetve Dombóvár és Szentlőrinc között pótlóbuszok július 26-tól

2021. július 21. szerda, 09.18 / Utolsó módosítás: 2021. július 23. péntek, 13.29

A Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs vonalon július 26-tól augusztus 6-ig Dombóvár és Szentlőrinc között pályakarbantartási munkákat végeznek, ezért a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A személyvonatok helyett Dombóvár és Szentlőrinc; a pécsi InterCity, valamint a Helikon InterRégió vonatok helyett Dombóvár és Pécs, illetve Dombóvár és Szentlőrinc között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A Budapest–Pécs közötti InterCity vonatok, valamint a Győr–Pécs közötti Helikon InterRégió vonatok helyett Dombóvár és Pécs között, valamint Dombóvár és Szentlőrinc között külön pótlójáratok közlekednek, két útvonalon. Az InterCity vonatokat pótló buszok Pécsről Budapest felé korábban, egész órakor indulnak, Dombóvártól az InterCity vonatok változatlan menetrend szerint közlekednek. A Budapest-Keleti pályaudvarról induló InterCity-k Dombóvárig változatlan menetrend szerint közlekednek, Pécsre azonban a pótlóbuszok útvonala, hosszabb menetideje miatt később, óra 55 perckor érkeznek meg. A Dombóvár-Pécs közötti közvetlen pótlójáratok Szentlőrincet nem érintik.

A Győr–Pécs közötti Helikon InterRégió vonatok Dombóvár alsó helyett Dombóvár állomásig közlekednek, ott csatlakoznak a pótlóbuszokhoz.

A személyvonatok helyett Dombóvár és Szentlőrinc között szállítják pótlóbuszok az utasokat, ezért a személyvonatok Pécsről korábban indulnak, illetve később is érkeznek.

A Dombóvár—Komló vonalon is pótlóbusz közlekedik július 26-tól augusztus 6-ig a Dombóvár és Szentlőrinc között végzett pályakarbantartási munkálatok miatt.

A részletes menetrendről a MÁV-csoport honlapján, a vágányzári hírek menüpontban tájékozódhatnak: 

https://bit.ly/3yRbeM1

https://bit.ly/2T6Vzch

 

MÁVINFORM